Premiul „Avram Iancu” oferit și anul anul acesta de Baroul Dolj

Premiul „Avram Iancu” oferit și anul anul acesta de Baroul Dolj

1.432
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Avocatul Călin Andrei Zamfirescu, preşedintele de onoare al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, va primi, joi, Premiul „Avram Iancu” pentru anul 2018, distincție oferită anual de Baroul Dolj. 

Oferirea acestui premiu este deja o tradiție în cadrul Baroului Dolj, pentru prima dată fiind oferit în anul 1924.

„Acest premiu are deja o lungă tradiție, fiind înfiinţat de către Consiliul Baroului Dolj în anul 1924. Pe lângă cinstirea şi eternizarea marelui erou al Naţiunii Române, Avram Iancu, care a făcut parte din ordinul nostru profesional, distincția are ca scop recunoașterea meritelor unei personalități din domeniul științelor juridice și al avocaturii”, transmite Decanul Baroului Dolj, Lucian Bernd Săuleanu.

Călin Andrei Zamfirescu este unul din experţii de marcă din România în domeniul litigiilor şi arbitrajului comercial, fiind implicat în proiecte complexe interne şi internaţionale, în jurisdicţii precum Milano, Paris, Londra sau New York. El este, totodată, Arbitru al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Președintele Delegaţiei Române la CCBE.

Evenimentul va cuprinde și depunerea jurământului profesional de către avocaţii stagiari care au promovat examenul de primire în profesie în sesiunea august 2018 în faţa Consiliului Baroului Dolj.

„Depunerea jurământului profesional are o semnificație aparte, fiind cel dintâi și cel mai însemnat angajament al avocatului. Momentul în care le urăm bun venit noilor noștri colegi avocați este atât un motiv de celebrare a reușitei lor de admitere în barou, dar și o ocazie de a reflecta împreună asupra responsabilității extraordinare pe care și-o asumă prin alegerea avocaturii”, a adăugat Decanul Baroul Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.