Președintele României a promulgat legea de dublare a alocațiilor pentru copii

Președintele României a promulgat legea de dublare a alocațiilor pentru copii

2.415
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii în urma căreia alocația de stat pentru copii ar urma să fie dublată, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap vor beneficia de alocaţii în valoare de 600 de lei; cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani de alocaţii de 300 de lei, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap, vor beneficia de alocaţii în valoare de 600 lei.

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 10 ianuarie că Guvernul va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor, până când vor fi găsite resurse financiare. Șeful Executivului a precizat atunci că cel mai probabil banii vor fi alocați la rectificarea din iulie.

Camera Deputaţilor a votat, în 18 decembrie, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.