Primăria alocă bani Spitalului de ”Infecțioase”, pentru achiziția unui aparat de testare...

Primăria alocă bani Spitalului de ”Infecțioase”, pentru achiziția unui aparat de testare rapidă și numeroasă pentru depistarea Covid-19

3.126
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Municipalitatea craioveană alocă circa 600.000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” pentru ca acesta să achiziționeze aparatură modernă, care să permită unității sanitare să efectueze de șase ori mai multe teste pe zi față de numărul actual de probe și cu costuri diminuate pentru kiturile necesare. 

Primăria Craiova finanțează cu 616.000 spitalul, urmând ca unitatea medicală să facă achiziția unei linii de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare).

În acest moment, se pot face determinări pentru 16-19 probe/12 ore, în timp ce echipamentul nou asigură până la 120 probe/12 ore. Este una dintre măsurile pe care municipalitatea și-a propus să le adopte în această perioadă dificilă pentru noi toți. Kitul oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime și fără erori. În plus, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesități sau urgențe, la fel ca economiile legate de cheltuielile salariale”, au precizat reprezentanții municipalității.

Cetățenii au dreptul să știe cât de multe teste s-au făcut, nu doar câte cazuri s-au confirmat. De aceea, noi continuăm să luăm toate măsurile necesare, care pot conta în lupta cu această epidemie. Iar această investiție propusă de conducerea Spitalului Victor Babeș va permite testarea, cu o viteză mult mai mare, a tuturor persoanelor suspecte de infecția COVID-19. Și aici mă refer la toți cei aflați în carantină, cei trimiși la izolare, cei veniți din afara țării, care acuză febră sau alte simptome, chiar dacă nu au intrat în contact cu persoanele infectate”, a declarat primarul Mihail Genoiu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    53

    Normal ar fi ca Primaria sa cumpere mai multe astfel de aparate si sa faca publica valoarea lor!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.