Primăria Craiova a obținut finanțare europeană pentru achiziția celor 30 de autobuze...

Primăria Craiova a obținut finanțare europeană pentru achiziția celor 30 de autobuze electrice

3.476
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractul de finanțare pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice, 30 de staţii de încărcare lentă şi şapte staţii de încărcare rapidă, în valoare de 77.568.706 lei, fără TVA, a fost semnat, luni, de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, și directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Banii pentru cele 30 de autobuze electrice sunt în cotă de 98%  de la Uniunea Europeană, restul de 2% fiind asigurați de la bugetul local. „La nici o lună de când am primit cofinanțarea de la UE, de 98%, pentru cele 16 autobuze electrice, acum vor fi finanțate din bani europeni și restul de 30 de autobuze electrice. Acești bani sunt în afara plafonului pe care l-am avut cu ADR, gradul de depunere a proiectelor fiind de peste 150%”, a precizat edilul Mihail Genoiu. Potrivit acestuia, caietul de sarcini pentru organizarea licitației este deja gata, urmând să fie urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Pe lângă finanțarea obținută pentru autobuze, municipalitatea a semnat și un contract pentru reabilitarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Phoenix”, un proiect de 4,2 milioane de lei, din care contribuția municipalității este de 82.143 de lei.

În Dolj, au fost semnate 200 de contracte, în valoare totală de 312 milioane de euro, dintre care Primăria Craiova are cele mai multe, respectiv 24 de proiecte, 23 dintre ele obținând deja finanțare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.