Primăria Craiova investește în educație

Primăria Craiova investește în educație

5.263
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Învățământul este prioritar pentru administrația craioveană. Pentru crearea condițiilor optime pentru elevii din Craiova care vor începe școala pe 10 septembrie, Primăria Craiova a răspuns prompt la cererile directorilor unităților de învățământ, pentru lucrări de reparații.

         “Colegiile, liceele, școlile și grădinițele din Craiova sunt pregătite pentru începerea anului școlar. În această vară, am intervenit în toate unitățile de învățământ unde directorii au solicitat lucrări de reparații și întreținere. Mai mult, avem în diverse etape de evaluare sau contractare construirea de clădiri noi în două școli și reabilitarea totală sau doar termică în alte 10 unități școlare”, a menționat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

Pe perioada vacanței școlare, s-a lucrat intens în 25 de unități de învățământ craiovene – colegii, licee, școli generale și grădinițe din municipiu, fiind vizate în special lucrări de igienizare și reparații curente, reparații la instalațiile de canalizare și de alimentare cu apă, reparații la instalațiile electrice, la hidroizolația unor corpuri de clădire, înlocuirea parchetului sau lambriului, precum și lucrări de reparație sau înlocuire a acoperișurilor unor unități de învățământ. De asemenea, administrația locală a avut în vedere, în această vară, și reamenajarea bazinului de înot de la Colegiul Carol I.

Lista unităților de învățământ din Craiova unde s-a intervenit include: Liceul Energetic, Colegiul Național Carol I, Colegiul Național Frații Buzești, Seminarul Teologic Sf. Grigorie Teologu, Liceul Teoretic Henri Coandă, Colegiul Ștefan Odobleja, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Școala Gimnazială Sf. Gheorghe, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Școala Gimnazială Nicolae Romanescu, Liceul Tudor Arghezi, Școala Gimnazială Lascăr Catargiu, Școala Gimnazială Decebal, Liceul Traian Vuia, Grădinița Tudor Vladimirescu, Grădinița Elena Farago, Grădinița Căsuța Fermecată, Grădinița Sfânta Ana, Grădinița Castelul Fermecat, Grădinița Dumbrava Minunată, Grădinița Tudor Vladimirescu, Grădinița Nicolae Romanescu, Grădinița Sf. Lucia, Grădinița Curcubeul Copilăriei, Grădinița Ion Creangă.

În funcție de solicitările directorilor, Primăria Craiova va interveni și la alte școli și grădinițe, chiar și după începerea anului școlar, acolo unde apar urgențe.

De asemenea, se află în diverse faze de aprobare și proiecte finanțate din fonduri europene ce prevăd construirea de clădiri noi la 2 școli, respectiv pentru Școala Gimnazială Mircea Eliade (construirea unei clădiri P+2 cu sală de sport la parter, iar la etaj cu săli de curs, laboratoare și o bibliotecă) și pentru Școala Gheorghe Țițeica (construirea unei săli de sport), dotarea și reabilitarea totală a 4 grădinițe, reabilitarea termică a 3 grădinițe, 3 școli și licee (Școala Generală Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Industrie Alimentară).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.