Primăria Craiova plătește ”la minim” autobuzele electrice

Primăria Craiova plătește ”la minim” autobuzele electrice

2.213
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Municipalitatea craioveană va plăti doar 2%, în loc de 75%, cofinanțare pentru achiziția celor 16 autobuze electrice, extinderea sistemului de management al traficului și reorganizarea circulației în zona centrală (proiectul MOTRIC A). Mai precis, în loc de peste 12 milioane de euro, suma pe care Primăria trebuie să o achite pentru mijloacele de transport în comun și celelalte componente ale proiectului va fi de doar 300.000 euro, spun reprezentanții autorității locale.

Explicație este că administrația a depus proiecte cu o valoare totală mult mai mare decât plafonul stabilit inițial, astfel că s-a putut obține o cotă de finanțare minimă, respectiv 2%.

Inițial, contractul de finanțare pentru achiziția a 16 autobuze electrice, extinderea sistemului de management al traficului și reorganizarea circulației în zona centrală a fost semnat cu o cotă de finanțare de doar 25% din partea Comisiei Europene. (…) Licitația, demarată înainte de semnarea contractului de finanțare, este deja în etapa finală, acum fiind în procedura de atribuire”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Societățile care își dispută contractul sunt Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş.,  din Turcia, și Solaris Bus & Coach, din Polonia.

Proiectul MOTRIC A presupune extinderea sistemului de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate cu funcționarea în regim adaptiv și sistem de comunicații; reorganizarea circulației în zona centrală, precum și înnoirea parcului de vehicule de transport public urban – achiziția a 16 autobuze electrice noi.

Valoarea totală a proiectului este de 16,6 milioane euro, dintre care 98% sunt bani europeni.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7670

  Sper sa nu ia autobuze turcesti cu baterii chinezesti 777 in ele… cum au luat pe alea turcesti euro 6 de scot fum de non euro.

 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   07-11-2011
  Mesaje
  63

  Sa speram ca le aleg pe ale polonezilor…

 3. #3
  Dim
  Addicted!
  Data de inscriere
   15-05-2008
  Mesaje
  1840

  }n poze sunt autobuzele Solaris!

  --Χριστός σε αγαπάει

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.