Primăria Craiova privește cu speranță spre Parcarea subterană – oază de verdeață,...

Primăria Craiova privește cu speranță spre Parcarea subterană – oază de verdeață, nu gaură neagră

9,875
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

”Parcarea subterană va fi o oază de verdeață și un nou parc al Craiovei”, apreciează primarul orașului, Mihail Genoiu. Pe lângă estetică, mai importantă este eficientizarea ei, așa încât municipalitatea să nu mai scoată bani de la buget pentru întreținere, ba, din contră, să colecteze. 

Odată cu instaurarea parcărilor cu plată în centru, Parcare subterană e mai ”primitoare”, iar asta nu face decât să bucure conducerea urbei, care pare-se că se felicită pentru decizia de a decongestiona aglomerația din zona centrală, dirijând-o, astfel, către imensul spațiu amenajat lângă Teatrul Național cu fonduri europene. Din relatările edilului, primăria are speranță și vede în parcare un potențial corn al abundenței.

Mihail Genoiu le transmite cetățenilor care locuiesc în zona ”0” a orașului că nu trebuie să se simtă ”sacrificați” din punct de vedere al locurilor de parcare, fiindcă ”Centrul Craiovei e al tuturor locuitorilor nu doar al celor care locuiesc în centru”. De altfel, mesajul le-a fost adresat și liberalilor din Consiliul Local al Craiovei care au cerut introducerea pe ordinea de zi a ședinței de consiliu modificarea orarului de funcționare a parcării cu plată prins SMS, proiect pentru care au strâns semnături de la 1700 de craioveni. Aceștia au cerut ca plata să nu mai fie permanent obligatorie, ci doar de luni până vineri, între orele 08:00 – 17.00.

Edilul le-a replicat: ”Problema numărul unu a fost acolo că mașinile stau parcate în perioada de vară și mai ales seara și noaptea pe trei benzi. Vara, când începeau terasele să funcționeze, de la ora 20.00 și până dimineața, găseai mașini parcate pe A. I. Cuza, pe trei benzi. Practic, se circula pe un sens. Atunci, problema e a locuitorilor din zona centrală sau a tuturor locuitorilor? Nu trebuie să stea o armată de polițiști locali și să nu aibă nici intrumente – căci, de fapt, asta era marea problemă – ca să poată degaja mașinile parcate pe carosabil”, a argumentat Genoiu decizia de a rămâne la orarul deja stabilit. În plus, a mai explicat acesta, Regulamentul de parcare a fost suspus atenției și dezbaterii publice, vreme de 45 de zile, timp în care s-au putut face sugestii și recomandări, însă craiovenii nu le-au făcut.

Prioritară pentru municipalitate este acum eficientiarea parcării subterane, care, potrivit lui Mihail Genoiu, de când s-au impus restricții de parcare în centru, și-a crescut gradul de ocupare de la 30% la 70%. ”Principalul obiectiv al administrației e să-și atingă indicatorii. Două lucruri avem de făcut la parcare: unu – să fie eficientă și să fie folosită – și, prin introducerea acestei parcări prin SMS, a început să se umple parcarea subterană, și doi – să o facem frumoasă. În permanență se îmbracă în verdeață și, o să vedeți, într-un an, doi, tot ce s-a plantat acolo va crește, și va fi o oază de verdeață și un nou parc al Craiovei”, a conchis Mihail Genoiu.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6941

  Va fi un rahat ordinar. V-ati batut joc de banii Europeni si a iesit o lucrare de proasta calitate si de prost gust. Ce frumos arata parculetul ala si ce urat arata acum betoanele astea cu flori la glastre, gazon..arbusti.. si palmieri la ghivece.
  Daca te duci vara acolo si stai pe banca la 35 de grade zici ca faci plaja in desertul Sahara.. Faci insolatie daca stai mai mult de 30-40 min cocotat pe parcarea hibrida semisubterana.
  Nu stiu ce oaza de verdeata viseaza dom’ primar. Genoboss blufeaza ca la poker. Umbra acolo gasesti doar daca stai pitit sub glastrele cu petunii

  Inainte era aleea personalitatilor.. acum e aleea deprimatilor acolo..

 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2856

  Sunteți o mizerie a României. Străzile din jurul parcării subterane sunt distruse, cu trotuarele distruse și pline de mașini, zi și noapte. Bineînțeles că nici curățenie nu se face cu anii. În Centru nu e numai o stradă, adică aia din fața primăriei.
  Mizeria aia nu va fi niciodată o oază de verdeață. Vă autotintitulați primari și consilieri, dar nu călcați nici măcar pe străzile din zona centrală. Gherțoi de mahala.
  Circulăm pe străzile din Centru ca în India, printre mașinile parcate claie peste grămadă, plătim taxe degeaba, că trebuie să parcăm mașinile la sute de metri distanță, bașca cu plată. Nici pe jos nu poți să circuli normal. Trotuarele sunt blocate și distruse de sute de mașini care vin din tot județul.
  Ba culmea e că ”polițiștii” locali dorm liniștiți în ghereta lor, ca să fie prostia la maxim.

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   01-08-2008
  Locatie
   Sarari
  Mesaje
  405

  A fost frumos iar acum arata ca un șantier părăsit!
  Puneti verdeață peste beton?
  Avem sens giratoriu cu oua și rinoceri, ce ne mai trebuie?
  Avem pomi in forma de cai deși câinii sunt mai înalți. Vorbesc despre “parculetul” de la Ramada.
  Cum era parculetul de la teatru’ și cum este acum?
  Craiova arată ca un sat cu câini.
  *În mintea voastră este toamna tot timpul.
  Vreți “verde”, doar pentru voi!
  Pe noi ne lăsați să simțim doar vântul acum când suntem goi.
  Dar o sa vina și timpul când o sa aveți iarăși nevoie de noi!*

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.