Primarii au primit acces liber la Registrul Electoral, ”pentru a identifica şi...

Primarii au primit acces liber la Registrul Electoral, ”pentru a identifica şi a ţine evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani”

946
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) și ministrul de Interne, au decis, luni, să le permită primarilor accesul în bazele de date din Registrul electoral, în urma solicitărilor autorităţilor publice locale, sub motivarea stării de urgență și a ordonanței militare nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19.

Ca urmare a acestei hotărâri, primarii pot utiliza datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral, la care au acces potrivit legii, pentru a identifica şi a ţine evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, conform art. 8 alin. (1) din Ordonanţa militară nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19”, se arată într-un comunicat remis presei, luni, de reprezentanții AEP.

Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară.

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.