Primarii vizați de conducta Craiova-Calafat, puși la treabă. „Să evităm un eventual...

Primarii vizați de conducta Craiova-Calafat, puși la treabă. „Să evităm un eventual decalaj între momentul finalizării conductei și cel al racordării”

5.486
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Edilii și reprezentanții primăriilor din localitățile situate pe traseul primului tronson din conducta de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, au fost informați, joi, în cadrul unei întâlniri președintele și vicepreșendintele Consiliului Județean Dolj, despre demersurile care trebuie întreprinse pentru racordare.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a amintit faptul că edilii vor trebui să se mobilizeze pentru ca proiectul să poată fi implementat fără probleme.

„Am organizat întâlnirea de astăzi având în vedere faptul că se apropie momentul în care vor începe lucrările la primul tronson al conductei de gaze naturale, între Craiova și Segarcea – o investiție de peste opt milioane de euro a societății naționale «Transgaz».  Reprezentanții primăriilor din localitățile pe raza cărora trece această magistrală și din cele aflate în imediata vecinătate au avut astfel posibilitatea să afle, de la surse autorizate, care sunt pașii de urmat pentru a putea înființa sau extinde rețelele de distribuție a gazelor și a asigura astfel alimentarea instituțiilor publice, a unităților de învățământ, precum și a gospodăriilor”, a menționat Prioteasa.

Acesta a mai spus că procedurile vor fi complexe și de durată, începând cu cele birocratice de la nivelul primăriilor și terminând cu asigurarea terenurilor pe care vor fi amplasate stațiile de reglare și măsurare

„Sunt proceduri complexe și de durată, care cuprind adoptarea unor hotărâri ale consiliilor locale, elaborarea de studii de fezabilitate, emiterea certificatelor de urbanism, obținerea de avize, organizarea de proceduri de achiziție publică, inclusiv asigurarea terenurilor pe care vor fi amplasate stațiile de reglare și măsurare. Apelul nostru a fost ca primăriile să înceapă cât mai curând demersurile, pentru ca în acest mod să evităm un eventual decalaj între momentul finalizării conductei și cel al racordării efective a beneficiarilor”, a mai spus șeful administrației județene.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a psus că edilii se pot asocia în cadrul proiectului și pot finanța în comun anumite componente, diminuând astfel costurile ce revin fiecărei localități.

„A fost o discuție utilă, care a condus, pe de o parte, la clarificarea unor aspecte tehnice și la conturarea unui calendar al procedurilor de urmat pentru înființarea rețelelor locale de distribuție și, pe de altă parte, la apariția unor soluții care pot facilita aceste demersuri. O idee în acest sens se referă la posibilitatea autorităților de a se asocia în cadrul proiectului și de a finanța în comun anumite componente ale sistemelor de alimentare, ceea ce va conduce la o diminuare a costurilor care revin fiecărei localități”, a precizat Vasile.

La întâlnire au participat reprezentanții autorităților locale din orașul Segarcea și din comunele Bratovoești, Calopăr, Cârcea, Cerăt, Drănic, Ghindeni, Malu Mare, Teasc și Țuglui.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.