Primarul Craiovei, întrevederi cu reprezentanții asociațiilor de proprietari: „Le-am prezentat celor prezenți...

Primarul Craiovei, întrevederi cu reprezentanții asociațiilor de proprietari: „Le-am prezentat celor prezenți facilitățile finanțărilor europene pentru reabilitarea termică”

1.161
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a început, din această săptămână, seria de întrevederi cu asociațiile de locatari de pe Calea București, în vederea prezentării proiectului de revitalizare a zonei.

“Ieri am avut primele întâlniri cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din zona bulevardului Calea București, pentru a le transmite în mod direct ce ne-am propus să schimbăm. Iar cel mai important aspect în ceea ce-i privește este, fără îndoială, necesitatea reabilitării termice a tuturor blocurilor din zonă, lucrări ce pot fi realizate pe fonduri europene. Astfel, le-am prezentat celor prezenți facilitățile finanțărilor europene pentru reabilitarea termică, iar primul lucru pe care trebuie să-l facă, în această perioadă, este să demareze procedura de strângere a acordurilor de la proprietari. Cei care nu vor dori să acceseze programele de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe vor avea obligația refacerii fațadelor din fonduri proprii. De altfel, discuțiile despre oportunitățile de reabilitare termică a blocurilor din fonduri europene vor continua, zilele acestea, și cu asociațiile de proprietari din celelalte cartiere ale Craiovei”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Primele lucrări pentru revitalizarea Căii București au demarat, săptămâna trecută, la nivelul spațiilor verzi din zonă. Astfel, au fost marcați arborii uscați în vederea tăierii acestora și a replantării de arbori noi și s-a procedat la curățarea vegetației uscate.

Proiectul de transformare a celei mai importante artere din municipiu mai prevede realizarea de locuri inedite de joacă, reglementarea tipului de activități ce se pot desfășura în spațiile comerciale din zonă, dar și trecerea în subteran, de către furnizorii de servicii de telecomunicație, a cablurilor existente.

3 COMENTARII

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   22-03-2009
  Locatie
   On the runway
  Mesaje
  283

  Reabilitarea termică din fonduri europene a blocurilor din Craiova i-a explodat primăriei în față. Locatarii din puținele blocuri reabilitate s-au trezit cu sume de plată uriașe, pe care refuză acum să le achite. După calculele făcute de primărie, partea de cofinanțare a proprietarilor pentru reabilitarea unui apartament a depășit, în unele cazuri, 20.000 de lei. Dacă la aceasta adăugăm și cofinanțarea din partea Uniunii Europene și a guvernului, reabilitarea unui apartament a ajuns și la 45.000 de lei. Suma de plată pentru fiecare proprietar a crescut foarte mult și din cauza faptului că primăria a pierdut o parte din fondurile europene, deoarece firmele care au câștigat contractele de execuție nu au finalizat lucrările la timp. În loc să suporte ea aceste cheltuieli neeligibile, primăria le-a pasat asociațiilor de proprietari, implicit fiecărui proprietar de apartament, în schimbul promisiunii că va recupera banii de la firmele vinovate după ce le va da în judecată. În realitate, primăria nu are nici o garanție că va câștiga procesele. Un lucru este sigur, însă. Chiar dacă nu recunosc sumele calculate de primărie, proprietarii sunt obligați să plătească banii. Altfel, pot fi executați silit de municipalitate.

  https://www.gds.ro/Local/2017-08-01/revolta-in-blocurile-reabilitate-termic-de-primaria-craiova/

  Religia este opiul poporului,inima unei lumi fara inima!
 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   19-01-2008
  Mesaje
  53

  Foarte corect si pertinent comentariul de mai sus!!! Locatarii din blocurile asa-zis reabilitate termic pe bani europeni sunt obligati de Primarie sa plateasca sume exorbitante pt un amarat de polistiren expandat. Aceeasi reteta se vrea aplicata si pt locuitorii din Calea Bucuresti!!! Este absolut revoltatoare aceasta hotie!!! By the way …. nu poate Primaria sa oblige pe nimeni sa faca ce viseaza ”Duamna” noaptea pt ca apartamentele oamenilor sunt proprietatea lor privata!!!

 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7695

  Doamneee.. Craiova a importat prostia masiv de la Caracal… Sa va spalati cu Olguta pe cap. Craiovenii niste masochisti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.