Primele cazuri de gripă în județul Dolj

Primele cazuri de gripă în județul Dolj

1.928
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

210 cazuri de gripă au fost înregistrate la nivelul judeţului Dolj, în ultima săptămână, potrivit bilanțului DSP Dolj, dintre care doar două au fost confirmate la examenul de laborator.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj este vorba despre un caz cu virus gripal tip AH1 şi un caz cu AH3, un pacient fiind minor, celălalt adult.

„La nivelul judeţului, s-au înregistrat 2.648 de cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS), 678 de cazuri de pneumopatii acute şi 210 cazuri clinice de gripă, dintre care două au fost confirmate de laborator. Din cele 210 cazuri, 64 au necesitat internare, iar 146 – izolare la domiciliu. Cazurile s-au înregistrat la toate grupele de vârstă, fiind forme medii şi uşoare“, se arată într-un comunicat de presă al DSP Dolj.

Referitor la situația virozelor respiratorii  înregistrat în această săptămână (3.536) este crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2.099 de cazuri).

Situația nu este una ieșită din comun, dau asigurări specailiștii, iar populația trebuie să fie calmă.

„Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, mai spun reprezentanții DSP Dolj.

În privința vaccinării antigripale a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 53.522 persoane din Dolj, vaccinarea fiind încheiată.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.