Primele decorațiuni pentru sărbători, montate în Craiova. Rata de infectare amenință târgul...

Primele decorațiuni pentru sărbători, montate în Craiova. Rata de infectare amenință târgul de Crăciun

10.195
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au luat startul la Craiova, primele decorațiuni fiind montate în centrul urbei. Dacă la începutul acestei luni, în Bănie se anunța organizarea unui târg de Crăciun și sigur și frumos, rata de infectare a dat planurile peste cap.

Momentan, orașul este închis din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Atmosfera de sărbători va fi asigurată cu sau fără evenimente în centrul urbei, primele ghirlande fiind deja montate.

La începutul lunii octombrie, primarul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, promitea că la Craiova va fi un târg de Crăciun nu doar frumos, ci și sigur.

„Anul acesta, Craiova va avea unul dintre cele mai sigure si frumoase târguri de Crăciun!”, a scris Olguța Vasilescu, pe pagina de Facebook, la începutul acestei luni.

Craiova face parte din topul celor mai sigure destinații unde sunt organizate târguri de Crăciun în Europa în această iarnă, alături de Vienna (Austria), Praga ( Republica Cehă), Dresden (Germania), Zagreb (Croația), Bratislava (Slovacia), potrivit revistei Forbes.

Aceste destinații au fost alese pe baza următoarelor criterii: numărul de cazuri Covid-19 pe milion de locuitori, numărul de paturi de spital pe locuitor, proximitatea aeroporturilor, stabilirea măsurilor sanitare, diagrame de igienă în hoteluri, magazine, restaurante, transport public și locuri publice, furnizarea de geluri hidroalcoolice, măști; trasee de circulație în interiorul piețelor de Crăciun.

Lucrurile nu mai stau chiar așa, finalul lunii octombrie găsind municipiul Craiova închis din cauza ratei de infectare. Autoritățile vor face o reevaluare a situației și se va lua o nouă decizie.

În data de 21 octombrie, rata de infectare în Craiova era 3,35 la mia de locuitori. Într-o astfel de situație, sunt interzise, între altele, spectacolele şi festivalurile publice şi private în aer liber.



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […] Lucrurile nu mai stau chiar așa, finalul lunii octombrie găsind municipiul Craiova închis din cauza ratei de infectare. Autoritățile vor face o reevaluare a situației și se va lua o nouă decizie, informează craiovaforum.ro. […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.