Problema Colegiului Ștefan Odobleja, nesoluționată încă. Autoritățile se întâlnesc și săptămâna viitoare

Problema Colegiului Ștefan Odobleja, nesoluționată încă. Autoritățile se întâlnesc și săptămâna viitoare

2.851
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Colegiului „Ștefan Odobleja” din Craiova și cei ai Inspectoratului Școlar Dolj trebuie să găsească soluții în vederea rezolvării problemei lipsei spațiului, după ce un corp de clădire a fost cedat Liceului „Voltaire”, concluziile urmând a fi transmise, săptămâna viitoare, administrației locale.

O întâlnire între reprezentanți ai colegiului, ai inspectoratului și ai primăriei a avut loc în data de 30 august, stabilindu-se atunci ca până astăzi să se analizeze diferite propuneri, în cadrul unei comisii, și să fie alese propuneri realizabile care să fie transmise autorităților.

„Subiectele discutate, în principal, pe 30 august, au privit măsurile ce trebuie întreprinse astfel încât Colegiul Ștefan Odobleja să redevină una dintre primele instituții de învățământ din municipiu, în condițiile în care baza materială disponibilă este una de excepție, iar necesarul de specialiști în domeniul informaticii pe piața muncii este în continuă creștere. Atât profesorii cât și inspectorul școlar general au convenit să pună în aplicare un plan pentru a crește numărul claselor de informatică-intensiv, având ca obiectiv clar îmbunătățirea tuturor condițiilor oferite de Colegiul Ștefan Odobleja, dar și creșterea prestigiului său, cel puțin la nivelul de odinioară, în conformitate cu baza materială de care dispune”, se arată în comunicatul remis de Primăria Craiova.

Autoritățile au luat în calcul și o separare a Colegiului Odobleja de Liceul Voltaire, dacă numărul de clase și de elevi de la Colegiul Ștefan Odobleja va crește.

„Participanții au luat în discuție și o eventuală separare a celor două instituții de învățământ, în contextul creșterii numărului de clase și de elevi de la Colegiul Ștefan Odobleja. Cu această ocazie, au fost prezentate mai multe propuneri, motiv pentru care s-a stabilit constituirea unei comisii formată din reprezentanți ai direcțiilor din PMC și ai ISJ Dolj, care să analizeze propunerile formulate până în data de 6 septembrie 2019 și să identifice soluții pe care să le prezinte conducerii Primăriei Craiova în săptămâna imediat următoare”, se mai arată în comunicat.

Concluziile comisiei constituite vor fi prezentate primarului Mihail Genoiu, urmând ca acestea să fie analizate săptămâna viitoare, când va fi convocată o nouă întâlnire, în aceeași formulă.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.