DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa, în această perioadă, la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Reprezentanții AJOFM Dolj anunță că formarea profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectiva ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective.

Aceste programe sunt gratuite, condiția fiind ca persoana să fie șomeră(înregistrată la AJOFM Dolj).

De aceste cursuri mai pot beneficia și cei care nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ.

Totodată, pot beneficia de programe și persoanele care au obţinut statutul de refugiat sau beneficiază de altă formă de protecţie internaţională, conform legii, sau se află în procedura de soluţionare a cererii de azil şi au acces pe piaţa muncii, în condiţiile prevăzute de lege.

La cursuri se mai pot înscrie şi persoanele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

„Persoanele interesate să urmeze un curs de formare profesională pot opta pentru unul din cele peste 40 de programe  organizate în divese meserii / ocupaţii solicitate pe piaţa muncii: agent de securitate, brutar, bucătar, barman, competenţe antreprenoriale, comunicare în limba engleză/germană, contabil, cosmetician, electrician, fierar betonist, frizer, infirnieră, inspector SSM, inspector resurse umane, instalator, lucrător comercial, machior, maseur,măcelar,manager proiect, manager resurse umane,  montator subansamble, ospatar, peisagist floricultor, zidar”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu.

Beneficiarii de servicii gratuite de formare profesională au dreptul la: pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului, manuale, materiale de instruire si rechizite; echipament de protectie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul; consultatii medicale, analize medicale si teste necesare frecventarii cursului.

Pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun, ami spun reprezentanții AJOFM Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.