Programul „Rabla pentru electrocasnice” începe pe 15 decembrie

Programul „Rabla pentru electrocasnice” începe pe 15 decembrie

2.817
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Programul „Rabla pentru electrocasnice” va începe în data de 15 decembrie, a anunțat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. 

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

„Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananțate este de: laptopuri – finanțare de 500 de lei; aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei; tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei; aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

„Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online. Practic, se va intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

2 COMENTARII

 1. #1
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9555

  Teapa marca PNL ! Nici macar nu functionaeza site-ul respectiv ! Niste jeguri ordinare !

  Perpetuum Mobile
 2. #2
  Dim
  Addicted!
  Data de inscriere
   15-05-2008
  Mesaje
  1853

  Eu cred că este un lucru bun, dar seamănă prea mult cu o loterie.
  Cred că voucherele ajung la oameni care au deja multe aparate electrocasnice și nu la cei care ar avea cu adevărat nevoie de ele.

  Suntem într-un special, profesorii și elevii au nevoie de echipamente electronice, poate că ar fi nevoie de mai mulți bani de investit în acest gen de aparate. De apreciat că au fost introduse și laptopurile și tabletele în lista de electronice și electrocasnice care pot fi cumpărate.

  Apoi, ar trebui oferit un avantaj competițional producătorilor de electronice din România, pentru a stimula investițiile în unități de producție locale.

  --Χριστός σε αγαπάει

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.