DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” din Craiova organizează, în perioada 22-26 februarie, o nouă activitate virtuală  de învățare din cadrul proiectului de parteneriat școlar Erasmus+TOLERANT  EUROPEANS  ACHIEVE  MORE     Nr.  2019-1-DE03-KA229-059670_3.

Proiectul se află în al doilea an de derulare și, ca urmare a contextului actual global, activitățile programate inițial au fost adaptate mediului virtual, pe platforma zoom.

Un prim avantaj al acestei metode de desfășurare a proiectului este accesul unui număr mai mare de participanti, astfel că fiecare dintre cele șase școli din Germania, Grecia, Letonia, Portugalia, Polonia și România a putut participa cu grupuri de până la 10 elevi.

Participanții au avut de rezolvat diferite provocări, de la „descoperire de comori” într-o călătorie virtuală prin Craiova, învățarea a cinci expresii noi în toate limbile țărilor partenere, exersarea lor prin jocuri online, prepararea papanașilor, confecționare de mărțișoare.

Organizatorii spun că unii dintre elevi sunt cu  nevoi speciale,  fie ADHD (Germania), fie surzi (Romania) alții sunt elevi de gimnaziu (Polonia si Portugalia) sau de liceu  (Letonia) și învățământ profesional (Grecia), iar tematica toleranței pe care proiectul o abordează își demonstrează universalitatea mai mult ca oricând.

Echipa centrului, organizatoare a activității a reușit să se adapteze rapid atât mediului online, prin crearea unor instrumente  interactive și atrăgătoare, dar și să respecte condițiile de siguranță: coord. Mihaiela Filimon, director Florentina Cornea, echipa de proiect: Oana Budeancă-Babolea, Monica Dobre, Melinda Marinescu, Ramona Budihala, Stoica Eugenia Diana.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.