Proiectele pentru Casa Rusănescu, luate la puricat

Proiectele pentru Casa Rusănescu, luate la puricat

1.064
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectele întocmite în vederea restaurării Casei Rusănescu din Craiova, actuala Casă a Căsătoriilor, vor fi verificate de către o firmă specializată în acest sens, administrația publică locală postând anunțul de achiziție a acestor servicii.

Conform anunțului, prestatorul de servicii va trebui să aibă în vedere dacă documentația conține toate piesele scrise și desenate ale proiectului, dacă există o corelație între piesele respective și cele din proiect, dacă documentația îndeplinește condițiile de satisfacere a cerințelor esențiale de calitate și dacă respectă prevederile reglementărilor tehnice aplicabile proiectului, valabile la data verificării.

Administrația publică locală vrea să verifice proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire, cel de organizare a execuției lucrărilor , proiectul tehnic de execuție, caietele de sarcini și detaliile de execuție.

Pentru acest serviciu, Primăria Craiova estimează că va aloca suma de 39.580 de lei, ziua limită de depunere a ofertelor fiind data de 3 iunie.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunțat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că au apărut probleme cu acest proiect, la licitație, urmând a fi reluată procedura.

„A fost o licitație și se pare că din cauza unor probleme legate de procedură, din cauza unei necorelări a documentației participanților, licitația va fi anulată și se va relua procedura”, a precizat Genoiu.

Casa Rusănescu este situată la intersecția Bulevardului Știrbei Vodă cu Calea Unirii și a aparținut boierului Ștefan D. Rusănescu.

Proiectul prevede transformarea Casei Rusănescu într-un muzeu. Aici vor fi expuse obiecte de valoare, hărţi, cărţi și alte documente care amintesc despre istoria oraşului.În cadrul proiectului se vor efectua lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric se va amenaja Muzeul Personalităților Craiovene, care va fi dotat corespunzător funcțiunii de muzeu, atât cu dotări muzeale cât și cu dotări ITC și multimedia.

Valoarea totală a proiectului este de 11.098.633 de lei.

Foto: Monumentele Olteniei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.