Proprietarii trebuie să-și curețe terenurile de ambrozie. Amenzile se ridică până la...

Proprietarii trebuie să-și curețe terenurile de ambrozie. Amenzile se ridică până la 20.000 lei

3.555
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
American common ragweed ( Ambrosia artemisiifolia ) causing allergy

Proprietarii sau deţinătorii de terenuri trebuie să scape de buruienile de ambrozie, denumită stiintific ”Ambrosia artemisiifolia”, și să prevină răspândirea acesteia. În caz contrar, riscă sancțiuni contravenționale, care pot ajunge până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Primăriile vor verifica şi identifica terenurile cu ambrozie până la data de 20 mai. Ulterior, vor transmite o somaţie către toţi proprietarii sau deţinătorii de terenuri unde au fost identificate focare de infestare.

După transmiterea somaţiilor de către autorităţile administraţiei publice locale, verificarea şi constatarea nerespectării de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri a dispoziţiilor privind combaterea buruienii ambrozia se face de către o comisie mixtă, constituită prin ordin al prefectului, formată din patru specialişti desemnaţi din cadrul direcţiilor pentru agricultură judeţene, comisariatelor judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu, direcţiilor judeţene de sănătate publică şi autorităţii publice locale. Preşedinţia şi secretariatul Comisiei se asigură de către direcţiile pentru agricultură judeţene”, se arată într-un anunț al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Dolj.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.