Protest în fața Prefecturii Dolj: „Respect pentru lucrători”

Protest în fața Prefecturii Dolj: „Respect pentru lucrători”

3.220
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Angajați din sănătate, poliție și învățământ au pichetat, miercuri, sediul Prefecturii Dolj, nemulțumirile fiind legate de valoarea salariului minim brut pe țară stabilită de Guvern și de plafonarea veniturilor bugetarilor la nivelul anului 2020.

UPDATE/ Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, și subprefectul Daniela Dobrin au avut o întrevedere cu reprezentanții acestor organizații sindicale la sediul Prefecturii Dolj.

„În cadrul acestei întâlniri, pe lângă problemele ridicate și sintetizate în memoriul depus la Instituția Prefectului – Județul Dolj cu privire la măsuri fiscal-bugetare adoptate referitoare la înghețarea drepturilor salariale, au mai fost discutate și alte aspecte legate de modalități de salarizare având în vedere și contextul actual al pandemiei de Covid-19.  Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a asigurat partenerii de discuție că va întreprinde toate demersurile instituționale în sprijinul revendicărilor formulate”, transmit reprezentanții Prefecturii Dolj într-un comunicat de presă.

„Respect pentru lucrători” sau „Salariu minim decent”, acestea sunt două dintre mesajele transmise de către protestarii doljeni. Aceștia vor să fie respectată Legea nr 153/2017 care prevedea creșteri ale salariilor cu 1 ianuarie 2018.

În ceea ce privește domeniul sănătății, reprezentanta Sindicatului Unimedical, Corina Ionașcu, a readus în atenție faptul că lefurile brancardierilor, infirmierelor s-au ale asistentelor medicale nu au mai crescut deloc, fiind o foarte mare diferență între cuantumul acestora și al salariilor medicilor.

La rândul său, liderul de sindicat din poliția dojeană a spus că oamenii sunt nemulțumiți din cauza faptului că deși polițiștii au fost în prima linie, Guvernului nu i-a păsat de acest lucru.

„Guvernul și-a întors ochii de la noi, deși poliția a fost în prima linie în lupta cu Covid, pe perioada stării de urgență și a celei de alertă, polițiștii au fost acolo, dar am fost lăsați deoparte, fără niciun motiv și nicio explicație”, spune liderul de sindicat.

Manifestațiile continuă până la sfârșitul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie) și a sediilor partidelor de guvernare: PNL, USR-Plus, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București.

 



10 COMENTARII

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Jos guwernul de idioti !

    Perpetuum Mobile
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     13-03-2010
    Mesaje
    105

    pai si pana acuma salariul minim a fost mic si n.ati protestat.nu v.a lasat psd.ul sau va descurcati din spagi?!

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Jos guwernul de idioti !

    Si sa vina alte guverne de incompetenti si mafioti, in special MAFIOTI cum au fost si pana acum.

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de zarat
    pai si pana acuma salariul minim a fost mic si n.ati protestat.nu v.a lasat psd.ul sau va descurcati din spagi?!

    Nu man, sunt institutii conduse de pesedisti, membrii de partid, si numiti politic de ciuma rosie, unii in functii de 20 de ani, si na,a cum i-a trimis in strada sa atace ciuma galbena cu care se dueleaza ciuma rosie ca le-a furat ciolanul. Daca era ciuma rosie la conducere si nu le dadea nimic nu ziceau nimic, acum ca e ciuma galbena la conducere, hop ciumetii rosii au iesit in strada sa dea in ciuma galbena ca nu le face si drege. Ce ti-e si cu ciolanul asta bai baiatule, se bat pe el ca dracii.

  5. #5
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Probabil uitati ca pesede a marit salariile medicilor si celorlalte cadre medicale . Nu ma surprinde ca ati „uitat ” .Ar fi mandru ceausescu de voi , daca v-ar vedea . Este o utopie cum postacii asa zis de dreapta sunt mai infocati decat comunistii .

    Perpetuum Mobile
  6. #6
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Stai ma nu te agita, ca stiu bine ce a facut ciuma rosie in 20 din cei 30 de ani de conducere. Ma pisi pe doctori si politisti, sau cui zici tu ca a marit salariile. Dorcorii in Romania poti sa le dai si 10 mii de euro pe luna, ca tot asa spagari o sa ramana, o sa iti ceara bani pe fata sa te taie, sau o asistenta sa iti schimbe o lenjerie daca nu-i bagi 10-50 de lei in buzunar, sau sa te duca din salon la cabinet. Ce pot sa iti spun, este ca ciuma rosie pe care tu sorin paul o pupi in cur cu atata ardoare, a DISTRUS economia tarii pe vremea lui iliescu si a lui nastase, a vandut la fier vechi, si a ras de pe fata pamantului contra spagilor de zeci de milioane la jmecheri, fabrici cu miile din toata Romania care azi nu mai exista. Faptul ca dadeau 3-5 sau maxim 10% era o frectie la picior de lemn, ca se scumpeau preturile de 10 ori pana la marirea aia. Practiciti dadea cu o mana, si iti lua cu 10 pe alta parte. Hai ma sugaciule de chiloti rosii, despre ce vorbim ? Stiu foarte bine cum se face in Romania, indiferent de culoarea ciumei. Asa ca nu te mai caca pe tine sa vi sa ne zici ca ciuma rosie a facut si a dres, ca ei au fost cancerul Romaniei cand au conduso 20 de ani din cei 30. Nu ca ceilalti au facut ceva, nu, si ailalti au continuat Jaful si vanzarea Romaniei, ca asta e scopul tuturora. Pe mine ma irita cum unii pupa in cur pe altii, si incearca sa ne arate ca ei sunt miezul din dodoasca doar asa ca sa atace alte ciume politruce. Cum ti-am zis de mii de ori si o sa iti repet, toti sunt lafel, niste borfasi ordinari, toti au un singur scop SA FURE. Nimeni nu o sa faca nimic, nici papa de la roma daca vine, sau regele mihai din grioapa. Si nu uita un lucru, ca tot vorbesti de comunism bai sugaciule sorin paul. Nu uita ca si tu tot in tara facuta de ceausescu traiesti, in blocurile lui, pe strazile lui circuli, datorita cizmarului aluia semianalfabet avem ce mai avem, ca multe deja au fost rase de mafia politruca de dupa 90. Asa ca nu te mai caca pe tine cu ciuma rosie ca pute rau.

  7. #7
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    Bai lache , sa-i spui lui ma-ta sa nu mai foloseasca ruj in diferite nuante , ca mi-a facut p#la curcubeu

    Perpetuum Mobile
  8. #8
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    p#la curcubeu

    Da de unde ai fa „ana mario” tu pl ? Ca parca aici te dai femeie pe forum sugeami-ai matauzul de sugaci rosu ce esti sorin paul.

  9. #9
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9558

    „BaH baga-mi-as p#la peste ma-ta in casa daca te scutur odata cad p#lele din tine ca merele din pom in 2 secunde luati-as toata rasa in p#la de la maimuta la windows 10 da-te-n rasa si familionu ma-tii ca-ti bag p#la in gingie pana faci ca maimuta dilie !”

    Perpetuum Mobile
  10. #10
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303

    Bai sugaciule, imi place ca iti mananci ficatii. Poate intr-o zi crapi in plm. de atatea spume facute la gura. Nici nu vreau sa imi inchipui cum te agiti ca idiotul in fata monitorului. Bai muistule. Poti sa ma injuri cat vrei, ca nu ma cobor la mintea ta. Daca era sa imi pun minte cu toti dezaxatii ca tine ma pisam pe tine de mult, cu tot suptul tau la ciuma rosie, dar sunt ceva mai educat ca tine, si nu ma cobor la mintea la toti idiotii ca tine, ca daca o faceam, ajungeam de mult la puscarie dezaxatule mintal care esti. Uite din cauza unor dobitoci ca tine isi pierd unii cintrolul si fac cate o prostie de isi risca libertatea din cauza la toti tampitii. Eu evit, nu vreau, ca daca era pe futeam in gura de mult cu tot pesedeul tau, dar nu sunt atat de inconstient sa imi stric viata pentru cretini ca tine. Daca as sti ca nu patesc nimic, maine te-as suna si te-as intralnii, si iti arat ca te bat si ma pisi pe tine la propriu cu tot pesedeul tau. Dastia ca tine de ameninta si injura pe net am fumat destui. Du-te in sloboz de mascarici. Mars la supt de chiloti rosii de aici !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.