Protest la Ișalnița pentru susținerea lui Ovidiu Flori. PSD Dolj, reacție la...

Protest la Ișalnița pentru susținerea lui Ovidiu Flori. PSD Dolj, reacție la prima oră a dimineții

4.914
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Faptul că primarul comunei Ișalnița, Ovidiu Flori, a pierdut dreptul de a candida pentru un nou mandat, Judecătoria Craiova respingând dosarul, pare să nu fie nici pe placul cetățenilor din localitatea aflată sub aripa lui Flori și nici al social democraților care, miercuri dimineață, au și trimis o scrisoare deschisă către PNL Dolj. 

Nemulțumiți de decizia instanței, oamenii din Ișalnița au protestat, marți seara, în fața primăriei. Înarmați cu pancarte și diverse mesaje pentru cei din justiție, aceștia speră ca situația să nu rămână așa și Ovidiu Flori să poată candida pentru un nou mandat.

Miercuri dimineață, echipa PSD Dolj a trimis o scrisoare deschisă către PNL Dolj, explicând cum în țară au mai fost situații similare, fără probleme pentru candidați. Reacția a venit după ce, marți, liberalii au anunțat că Judecătoria Craiova a admis contestaţia depusă de PNL Dolj şi a respins dosarul de candidatură al lui Flori Ovidiu Aurelian la funcţia de primar al comunei Işalniţa, din partea PSD.

„Domnilor liberali, o competiție electorală dreaptă se câștigă pe teren, pentru că oamenii au dreptul să îl aleagă pe cel mai bun dintre candidați. Într-o țară cu o democrație consolidată, alegerile libere nu se câștigă în sala de judecată.

Să nu uităm că am mai văzut acest film, când pe aceeași speță, lui Klaus Iohannis, declarat de ANI incompatibil, instanța îi admitea contestația, iar altor primari nu.

Azi istoria se repetă, și în alte județe, Arad, Argeș, în localitatea Buftea (vezi cazul candidaților liberali Farcașiu Florin, Purcaru Gheorghe, Socol Gheorghe) instanțele resping contestațiile la adresa candidaților liberali și sunt lăsați să candideze, iar la Dolj, candidaților PSD li se ia acest drept.

Știți foarte bine că deciziile ANI și ale instanțelor de judecată nu le-au interzis dreptul să candideze, și nu aveți căderea, nici morală și nici legală, de a lua cuiva dreptul de a candida”, spun social democrații doljeni.

Aceștia le reamintesc liberalilor cum chiar peședintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, ”a trecut prin aceeași situație, și după ce instanța l-a declarat definitiv incompatibil, a mai stat 1 an, o lună și patru zile, în Parlamentul României, până când decizia definitiva și irevocabila a Înaltei Curți de Casație si Justiție să fie pusă în aplicare, doar pentru că se ruga de parlamentari și conducerea Camerei Deputaților să nu pună pe ordinea de zi eliberarea sa din funcție. Cum se face că toate instanțele din țară au respins acest tip de contestații, și doar la Dolj au fost admise? Se judecă după alte legi la Dolj?”.

Totodată, PSD Dolj anunță că „nu contestă candidatura candidatului PNL Dolj la Primăria comunei Sălcuța, care are, de asemenea, o decizie judecătorească de închisoare cu suspendare, tocmai pentru că noi respectăm dreptul cetățenilor de a-și alege edilul”.

Rămâne de văzut în ce măsură Ovidiu Flori va reuși să candideze pentru un nou mandat, acesta având, de ieri, după aflarea deciziei luate de Judecăria Craiova, 24 de ore pentru a face apel.

Protest spontan în fața Primăriei din Ișalnița

Protest spontan în fața Primăriei din IșalnițaSute de oameni s-au strâns în această seară în fața Primăriei din Ișalnița pentru a protesta împotriva Hotărârii pronunțate astăzi de către Judecătoria Craiova prin care a fost respins dosarul de candidatură al lui Ovidiu Flori și a fost anulată Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție Ișalnița de admitere a candidaturii. Mâhniți de decizia instanței și neputincioși în fața voinței justiției, cu lacrimi în ochi, locuitorii comunei Ișalnița au strigat în cor ,,Ne vrem Primarul înapoi!". Oamenii nu își pot explica de ce tocmai omul care a arătat că se poate, care a transformat Ișalnița într-o localitate europeană și care a muncit neîntrerupt pentru binele fiecăruia dintre ei este acum pus în situația de a nu mai putea candida la funcția de Primar. Și asta în condițiile în care mai mulți primari din țară au câștigat, în dosare identice, dreptul de a candida. De ce tocmai la Ișalnița? Pentru a-i liniști pe oameni și pentru a atenua disperarea care i-a mânat în stradă, a venit în fața lor Ovidiu Flori, primarul care s-a luptat să arate adevărul unei justiții care a ales să administreze dreptatea mai degrabă filosofic. Părerile de rău, lacrimile și revolta oamenilor este, poate, cea mai grea sentință pentru Primarul care a depus toate eforturile pentru binele comunității care l-a ales. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel în termen de 24 de ore de la pronunțare.

Posted by Babau.ro on Tuesday, August 11, 2020

Sursa video: Facebook Babau.ro

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  475

  Au iesit iar aplaudacii! Jumatate dintre ei habar nu au ce striga sau pe ce lume se afla! Primarul are terase deschise val vartej cu aprobari intr-o clipa si ei urla la luna! Auzi tu..o competitie se castiga pe teren.. .. in mintea unora da..cu liste peste tot prin institutii,din usa-n usa sa minta oamenii..chiar asa..nu in instanta de judecata unde este strict vorba de legile acestei tari! Da ce sa inteleaga ei..fac umbra pamantului cu pensii alimentare si dau din palme ca focile sustinand un om ce le arunca un os..dar cand in capsor bate vantul..jale mare!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.