DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

PSD Dolj a contestat la Judecătoria Craiova hotârârea biroului electoral din Sadova de admitere a candidaturii lui Bîrsanu Alin- Mihăiţă (PNL) la funcția de primar.

Social-democrații afirmă în contestație că „domnul Bîrsanu Alin-Mihăiţă, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la functia de primar al comunei Sadova, nu poate candida intrucat a fost condamnat in mod definitiv printr-o hotarare judecătorească penală la pedeapsa închisorii cu suspendare de catre Curtea de Apel Craiova”, relatează stiripesurse.ro.

Curtea de Apel Craiova, prin decizia penală nr. 1278/28.10.2020, pronunţată in dosarul numărul 34684/215/2016, a dispus condamnarea inculpatului Bîrsanu Alin- Mihăiţă, la o pedepsă de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 81 Cod Penal si un termen de încercare de 5 ani, arată PSD în contestație. „Infracţiunea pentru care a fost condamnat intimatul, este cea prevăzută de art. 178 alin 1 şi 2 Vechiul Cod Penal, respectiv ucidere din culpa, instanţa stabilind şi plata unor sume de bani reprezentând daune morale şi daune material în sarcina asiguratorului de răspundere civilă”, potrivit sursei citate.

PSD precizează că instanţele din Dolj au pronunţat cu ocazia alegerilor locale de anul trcut mai multe sentinţe prin care au anulat hotărârile birourilor electorale locale de validare a unor candidaţi pentru funcţia de primar, întrucât aceştia aveau cazier, având condamnări penale cu suspendare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.