DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Ambrozia reprezintă o mare problemă la nivelul municipiului Craiova, anual, fapt confirmat atât de către cetățenii care trimit sesizări, cât și de către autorități.

RAADPFL Craiova a demarat, luna aceasta, mai multe acțiuni pe domeniul public, de combatere a ambroziei.

După ce s-au identificat terenurile cu planta respectivă, echipele de lucrători au trecut la cosirea și smulgerea buruienilor.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a menționat că autoritatea locală, prin Poliția Locală Craiova, identifică și proprietarii terenurilor private unde această plantă a răsărit, pentru a fi luate măsurile ce se impun.

„Proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin, în caz contrar riscând sancțiuni, conform legislației în vigoare, respectiv cele prevăzute în Legea privind combaterea buruienii ambrozia nr. 62/2018”, a menționat Vasilescu.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute.

Planta înfloreşte în perioada iulie-septembrie, prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.