RAT Craiova a intrat în posesia propriilor ”scule” de ridicări auto

RAT Craiova a intrat în posesia propriilor ”scule” de ridicări auto

10.975
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Două autoutilitare care vor fi utilizate la activitatea de ridicări, transport și depozitări auto au ajuns la RAT SRL și au fost recepționate, urmând să fie puse la treabă de săptămâna viitoare, servind scopului de decongestionare a traficului, prin înlăturarea autoturismelor parcate sau staționate neregulamentar pe domeniul public sau privat al prașului. 

Cele două autovehicule au fost achiziționate în urma unei licitații organizate de societatea de transport a Primăriei Craiova. Ambele au costat 802.000 lei. De la intrarea în vigoare a Regulamentului care permite ridicare autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Craiova, RAT a acționat cu un utilaj închiriat. Până când contractul de închiriere va expira, în luna februarie a.c., angajații vor acționa pe teren cu toate cele trei utilaje.

Potrivit conducerii Poliției Locale Craiova, polițiștii cu atribuții în domeniul circulației au dispus, anul trecut, ridicarea a 1.027 de autovehicule care încălcau prevederile O.U.G. nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice, ca urmare a implementării procedurii de ridicare a autovehiculelor, începută pe data de 21 august 2017. 

Măsura de ridicare a autovehiculelor a fost dispusă în special pentru staționări voluntare pe trecerile de pietoni, în intersecțiile aglomerate ale municipiului, în alveolele destinate transportului public în comun sau pentru blocări ale căilor de acces la drumul public.

Reamintim că, la nivelul municipiului Craiova, autovehiculele parcate neregulamentar sunt ridicate și depozitate în curtea RAT SRL Craiova. Pentru a le recupera, proprietarii trebuie să plătească următoarele tarife:

– 300 lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, transport și depozitare a
vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiuluiCraiova.

– 150lei/vehicul (inclusiv TVA) pentru activitatea de ridicare, în situația în care proprietarul sau utilizatorul vehiculului  ridicat  se prezinta la locul ridicării și este de acord cu suportarea acestor cheltuieli;

– tariful de depozitare, în cuantum de 10 lei/zi (inclusiv TVA), începand cu ziua urmatoare momentului depozitării, nefracționat pe intervale orare.

Foto: arhivă



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     03-04-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    90

    Sper ca la 175 000 euro sa fie noi aceste masini

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    410

    PUneti-va pe treaba pe ridicat tot ce misca baietiii !! Pisamas pe ei pun pe avarii si gata am pus avariile nu ma intereseaza asa gandesc cacatiii . La ridicat tot recomand zona cum te duci spre bacriz acolo la statia rtb e permanent 1 cacat sau mai multi stationat acesti scarbosi trebuie rezolvati cumva sa invete in morti lui ca poate merge si pe jos nu e necesara neaparat lasarea masinii exact acolo indiferent ca esti in drum .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.