Reacție urbană, din nou la Teatrul Național Craiova. Se așteaptă propuneri pentru...

Reacție urbană, din nou la Teatrul Național Craiova. Se așteaptă propuneri pentru noul spectacol

1.994
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ajuns la cea de-a patra ediție, proiectul de teatru comunitar REACȚIE URBANĂ a Teatrului Național Craiova implică și craiovenii de această dată în derularea lui. Astfel, propunerile pentru titlul, tema sau subiectul spectacolului pot fi făcute pe pagina de facebook Teatrul Naţional Craiova sau pe adresa de e-mail pr@tncms.ro.

REACŢIE URBANĂ reprezintă creaţia colectivă a locuitorilor oraşului alături de profesioniştii Naţionalului şi pune în discuţie ideile, gândurile, necesităţile, așteptările sau dorinţele pe care le au oamenii, ca membrii ai unei comunităţi: elevi, studenţi, părinţi, vârstnici, imigranţi, minorităţi, cetăţeni ai Craiovei.

„Pe lângă aportul cultural, proiectul își propune să creeze un spaţiu de dezbatere, de prezentare şi de reacţie în faţa problemelor pe care le întâmpină craiovenii. Toate acestea vor sta la baza spectacolului care urmează să aibă 4 reprezentații pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”, în luna mai 2019. Cei care doresc să facă parte din proiectul REACŢIE URBANĂ trebuie să aibă peste 14 ani, să fie disponibili în perioada martie-mai 2019 şi să completeze formularul de înscriere disponibil aici: goo.gl/7Zj67Y”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Național Craiova.

În urma castingului, se vor alătura proiectului 10 actori, doi asistenţi regie, un asistent dramaturgie, un asistent producător, un asistent scenograf, doi video editori, doi fotografi, un grafician, doi asistenţi PR & Social Media.

REACŢIE URBANĂ a debutat în toamna anului trecut și a adus în fața publicului două spectacole de teatru comunitar „Unde ne întâlnim?” și „Azi sau mâine?”  coordonate de regizorul Laurenţiu Tudor şi un spectacol-instalaţie „De ce plec/ de ce rămân?”, coordonat de regizorul Vlad Drăgulescu.

Înscrierile se pot face până pe 21 februarie, ora 12:00, iar castingul va avea loc pe 26 februarie. Repetițiile vor avea loc în perioada martie-mai, în week-end.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.