RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

10.140
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)
POLIŢIŞTII DOLJENI FAC RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN SIGURANŢĂ, ÎN CONDIŢII DE IARNĂ
 
 
Poliţiştii doljeni vă recomandă să respectaţi legislația rutieră în vigoare. Pe lângă riscul pentru dumneavoastră și ceilalți participanți la trafic, în cazul în care circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără anvelope de iarnă, riscați să fiți amendați și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
Poliţia Doljeană recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
 
Este foarte important să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. 
 
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.
 
Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.
 
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
 
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
 
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, recomandăm, de asemenea, șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.
Şi pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, dar şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.


2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6968

    Ma da ma inebunira gaborii cu anvelope de iarna. Am mers zece ani fara absolut nicio problema cu anvelope de vara..
    Bunica-mio si taica-mio au mers toata viata cu anvelope de vara iarna (erau raritati atunci gumele de iarna) si nu au ramas impotmoliti.. Sa ma mai scuteasca gaborii cu sfaturile astea de 2 lei.
    Eu n-am nevoie de astfel de sfaturi de doi lei dar probabil sunt utile pentru turmele de roboti conformisti.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     13-04-2016
    Mesaje
    19

    peste 100 de metri urmeaza intersectia de cacat

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.