DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Rectorul Universității din Craiova, Cezar Spînu, a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol (cu sediul în Chişinău), la propunerea Senatului Universității din Tiraspol, cu prilejul manifestărilor dedicate Centenarului. 

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova, colaborarea între cele două instituţii de învăţământ a început în urmă cu un an, când Universitatea din Craiova a primit vizita unei delegaţii a Universităţii de Stat din Tiraspol.

Până în prezent, 18 cadre didactice şi 12 masteranzi de la diverse programe sunt în mobilitate la Universitatea din Craiova, „pentru toţi fiind asigurate cele mai bune condiţii de cazare, accesul la infrastructura de cercetare, utilajul ştiinţific, bazele de date, biblioteci”, după cum a declarat rectorul UST, Eduard Coropceanu.

La ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universităţii de Stat din Tiraspol, rectorului Cezar Spînu, au participat reprezentanţi ai cercetării ştiinţifice în domeniul chimiei, reprezentanți ai învățământului superior din Chișinău, comunităţi academice, inclusiv Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, informează reprezentanții Universității din Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.