DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din 15 iunie au intrat în vigoare reguli noi pentru pacienţii care vor să se trateze în ambulatoriul de specialitate, prevăzute în Ordinul ministrului sănătăţii nr. 891, publicat marţi în Monitorul Oficial.

Întâi, pacienţii care vor să fie văzuţi de medic în ambulatoriu se vor programa pentru triajul epidemiologic, scrie Economica.net.

Dacă în urma triajului sunt consideraţi cazuri suspecte de Covid-19, se anunţă DSP care-i va testa pentru depistarea noului coronavirus.

În actul normativ antemenţionat nu se precizează explicit cine va anunţa DSP, dar din ordin reiese că această atribuţie revine personalului care a făcut triajul.

Paşii pe care-i vor urma pacienţii care vor să se trateze în ambulatoriu, începând cu 15 iunie, potrivit Ordinului ministrului sănătăţii nr. 891, sunt următorii:

Pacienţii care necesită consultaţie și/sau tratament în ambulatoriul de specialitate vor solicita telefonic programarea la un dispecerat organizat în cadrul ambulatoriului de specialitate care va efectua un triaj epidemiologic pentru identificarea semnelor și simptomelor clinice compatibile cu boala Covid-19 (tuse, febră, dureri în gât, dificultăți de respirație, etc);

Dacă, în urma triajului, pacienţii nu sunt consideraţi cazuri suspecte de Covid-19, li se vor transmite data şi ora prezentării pentru diagnostic şi tratament, astfel încât să nu se suprapună cu mai mult de un pacient, aflat deja în cabinetul medical de specialitate. Atât pacienţii, cât şi personalul medico-sanitar trebuie să respecte măsurile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2;

Dacă, în urma triajului, pacienţii sunt consideraţi cazuri suspecte de Covid-19, li se vor solicita datele personale (nume, prenume, CNP, adresa de reședință) şi se va anunța direcția de sănătate publică județeană sau a municipiului București, după caz, pentru efectuarea testelor de depistare a virusului SARS-CoV-2;

Pacienții programaţi, care la sosirea în ambulatoriu prezintă semne şi simptome clinice compatibile cu Covid-19, vor fi îndrumați într-un spațiu de izolare individuală unde li se vor face teste de depistare a virusului SARS-CoV-2. În lipsa unui spațiu individual de izolare, pacienţii vor fi îndrumați către cea mai apropiată unitate de triaj spitalicesc, pentru aplicarea procedurii pentru cazurile suspecte, se arată în Ordinul ministrului sănătăţii nr. 891, în vigoare din 15 iunie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.