Revoltă la Bechet din cauza pasagerilor care ar urma să fie duși...

Revoltă la Bechet din cauza pasagerilor care ar urma să fie duși în campusul din localitate

7.986
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mai mulți doljeni au protestat, duminică seară, în faţa primăriei localităţii Bechet, fiind nemulţumiţi de decizia autorităţilor de a aduce în campusul şcolar din localitate, pasagerii care vin din zone ale Italiei contaminate cu coronavirus. 

Doljenii sunt supărați că primarul localităţii, Adrian Glăvan, i-ar fi transmis prefectului de Dolj că locaţia din Bechet este disponibilă pentru cazarea oamenilor ce vor intra în carantină.

Edilul a negat prin intermediul contului de Facebook că pasagerii zborului de Bergamo ar urma să fie aduşi în Bechet, susţinând că este vorba despre un zvon.

„Zvonul ca vor fi aduse persoane contaminate cu acest virus nu este certificat și a fost propagat cu un alt scop. În zona orașului Bechet nu va fi nicio problema de acest gen!”, a scris primarul.

Prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat că pasagerii zborului vor fi triaţi de medici de la Spitalul „Victor Babeş”, iar cei care vor fi puşi sub carantină vor fi duşi la campusul şcolar din Bechet, un oraş din sudul judeţului Dolj.

„Am avut ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj și am stabilit cum vom acționa în cazul avionului care ajunge la 00.30 în județul Dolj, cu 179 de persoane, din Italia. La nivelul Italiei sunt 11 comune contaminate și unde este instituită carantină. Dintre cei 179 de pasageri vor intra în carantină doar cei care vin din aceste 11 comune. Imediat după sosesc, vor completa chestionare. Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” vor face triajul. În funcție de cum vor completa și acele chestionare vom cunoaște date despre locul de unde vin. Nu știm, până atunci, câte dintre cele 179 de persoane, vor intra în carantină. Cert este că, așa cum ne obligă procedura, pasagerii respectivi vor intra în carantină chiar dacă sunt sau nu contaminați. Locuri de cazare vor fi la campusul școlar din Bechet. Avem acolo locuri pentru 120 de persoane”, a declarat prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.