Risc de inundații în Dolj. A fost emis COD GALBEN

Risc de inundații în Dolj. A fost emis COD GALBEN

1.396
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O nouă avertizare de inundații a fost dată de către meteorolgi, pe râul Jiu, fiind vizat și județul Dolj, în intervalul 16 mai ora 14.00 –17 mai, ora 14.00, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu dând asigurări că specialiștii vor monitoriza situația și vor interveni dacă vor apărea probleme.

Conform unei informări de presă emisă de ABA Jiu, în Dolj este vorba despre râul Jiu -bazin amonte SH Podari.

Fenomenele vizate sunt, conform avertizării meteo, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

„Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor. Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin unităţile subordonate, monitorizează cursurile de apă, specialiştii fiind pregătiţi să intervină în orice moment dacă situaţia o va impune”, a declarat Camelia Bărbuțu, purtător de cuvânt ABA Jiu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.