Robot ce consultă pacienții diagnosticați cu Covid, conceput de șase elevi craioveni

Robot ce consultă pacienții diagnosticați cu Covid, conceput de șase elevi craioveni

1.431
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Șase elevi craioveni au fost premiați, în cadrul competiției PoliHack, după ce au creat un robot ce oferă consultații primare pacienților diagnosticați cu Covid 19, îi ajută și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește. 

Cei șase elevi învață la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova și au reușit să conceapă și să pună în funcțiune acest robot revoluționar în doar 48 de ore, anunță Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

„Acesta oferă consultații primare pacienților, diagnosticați cu Covid 19, le oferă sprijin și medicație primară și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește. Acest robot oferă date despre pacient și aparținătorilor, printrun website”, spun reprezentanții ISJ Dolj.

Elevii au conceput robotul în cadrul competiției PoliHack, un concurs de tradiție organizat de Universitatea Tehnică din Cluj.

Cu acest, craiovenii Vlad-Cristian Nedelcu, Mihnea Stamatie, Dominic Staicu, Rareș Dafina, Adrian Ioana, Tania Vînturiș au fost premiați, clasându-se pe locul al doilea la nivel național.



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […] Șase elevi craioveni au fost premiați, în cadrul competiției PoliHack, după ce au creat un robot ce oferă consultații primare pacienților diagnosticați cu Covid 19, îi ajută și alertează camera de gardă în cazul în care starea lor se înrăutățește, potrivit craiovaforum.ro. […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.