Românii care pleacă din țară mai mult de șase luni și nu...

Românii care pleacă din țară mai mult de șase luni și nu anunță Fiscul ar putea fi amendați

35.339
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Românii care intenționează să părăsească țara pentru mai mult de șase luni trebuie să anunțe ANAF pentru stabilirea rezidenței fiscale. În caz contrar, de la 1 ianuarie 2018, ar putea fi amendați cu sume între 50 și 100 de lei.

Obligația este una veche, însă prin ordonanța 30/2017 a fost reglementată amenda. Așadar, indiferent că plecați sa studii sau muncă pentru o perioadă mai mare de 6 luni din 12 consecutive, chiar dacă cele 6 luni se cumulează din mai multe plecări trebuie să anunțați fiscul. Conform Codului fiscal, persoanele care pleacă din România trebuie să completeze în două exemplare un chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale. Unul trebuie transmis prin poștă, cu confirmare de primire, sau trebuie depus la registratura unității fiscale competente, în timp ce altul se păstrează. De asemenea, chestionarul poate fi transmis și electronic, informează avocat.net. Atenție însă! Documentul trebuie depus la Fisc cu 30 de zile înainte de a părăsi România.



21 COMENTARII

  1. #21
    0-day Member
    Data de inscriere
     12-09-2017
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de brujer
    Citat Mesaj initiat de rusfelix28
    Citat Mesaj initiat de brujer
    Sunt plecat de 3 ani definitiv din tara. Cand am plecat, nu existau asemenea reglementari. As putea spune ca cele 30 de zile au cam trecut. Sa inteleg ca primesc automat amenda de 20€?

    DA, o sa primesti, ca mafiotii fac si pe dracu sa mai ia cu japca niste bani de la „fraieri” plus de asta sa iti confiste tot ce ai prin tara si sa ti le vanda daca tot spui ca ai plecat de tot din tara. Mafia ar fi in stare numai ca sa fure cat mai multi bani.

    Am sunat ieri la finante sa intreb cum as putea sa rezolv asta, adica sa depun actele.
    Doamna de acolo mi-a cerut, printre altele, contractul de munca tradus. Nu inteleg ce legatura are contractul de munca cu resedinta fiscala.
    In fine, dintr-un un calcul simplu reiese ca as plati mult mai mult sa traduc actele necesare (pentru mine si nevasta) si sa vin in tara sa le depun, decat daca as plati amenda de 20€.
    Ma costa 30€/pagina sa traduc contractul de munca. Contractul meu actual (incluzand conditiile de calatorie in strainatate) are undeva la 200 de pagini…
    Presupunem ca il trimit prin DHL si ma costa 10-15€ sa trimiti toate datele, tot se ridica la un cost exorbitant.
    In caz ca e nevoie sa traduc doar prima pagina, plus costul de transport, ajungem pe la approx. 50€, care iarasi sunt cel putin dublu.
    In alta ordine de idei, doamna de la finante mi-a impartasit de asemenea ca deocamdata nu se poate face asta online, desi in articolul de pe avocat.ro scrie ca este posibil.
    RO RULLZ!!!

    Prietene, stai acolo linistit si da-le la mumu astora. Eventual daca mafiotii vor sa te arda, platestele amenda aia de 20 de euro la mafioti, si le urezi sa isi cumpere tamaie si luminari de ei.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.