S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la vânătoare...

S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la vânătoare în pădurea de lângă Cerăt

810
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un bărbat, în vârstă de 51 ani, din comuna Cerăt, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins, de jandarmi , la vânătoare, în pădurea din localitate.

După ce l-au legitimat, omenii legii au depistat că acesta avea permis pentru armă, dar prezența lui pe fondul de vânătoare nu era justificată.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, deşi acesta deţinea permis legal pentru arma de vânătoare, nu îşi justifica prezenţa pe fondul de vânătoare 29 Cerăt şi nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală pentru fondul respectiv, iar arma şi muniţia aflate asupra sa nu erau transportate şi depozitate în condiţiile legii”, se arat într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Dolj.

Asupra bărbatului au fost găsite o armă de vânătoare şi 25 cartuşe de 12 mm, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal.

„Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, respectiv art. 342 CP”, au mai transmis reprezentanții IJJ Dolj.

2 COMENTARII

 1. #1
  mpr
  Junior
  Data de inscriere
   10-12-2014
  Mesaje
  76

  Eu p’astia nu-i inteleg! Adica il duce capul sa fie vanator, sa-si procure arma in conditiile legii dupa care brusc alege sa ignore toate prevederile legale in domeniu. Pleci in teren cu arma si munitia aferenta aiurea fara macar o autorizatie individuala daca de grup restrains nu era cazul, nimic, nimic…ce-a castigat? Ah, da: un dosar penal si “felicitarile” de rigoare din partea saest-ului.
  * Pentru autorul articolului: calibrul 12mm nu exista, aici e vorba de-o arma de vanatoare cu tevile lise (fara ghinturi) ce foloseste pe post de munitie cartuse cu alice sau proiectil tip breneke, deci cal. 12 e suficient celelalte doua cifre reprezinta dimensiunea camerei cartusului 70,76,89 (standard, magnum, super magnum) Cu placere!

 2. #2

  Mesaje

  Multumesc….transmit si celor din Jandarmerie care au dat comunicat cu privire la „calibru”. Zi frumoasa si multumim!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.