S-a reabilitat și modernizat Secția de Pneumologie din cadrul Spitalului de Boli...

S-a reabilitat și modernizat Secția de Pneumologie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Craiova

2.380
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 2,00)

Șase saloane de pe Secția de Pneumologie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Craiova, farmacia și sala de mese au fost aduse la standarde normale de funcționare, Primăria Craiova alocând din bugetul local suma de aproximativ 600.000 de lei.

Tot la acest spital au fost recompartimentate spații administrative și creată o sală pentru recuperarea pacienților.

Montare linoleum medical, înlocuire obiecte sanitare, înlocuire gresie și faianță, zugrăveli, recompartimentare spații rezultând trei grupuri sanitare noi, necesare asigurării circuitelor funcționale, montare instalație oxigen pentru fiecare pat, îmbunătățire condiții hoteliere( televizoare, frigidere, instalație AC), acestea sunt lucrările efectuate.

„Ceea ce s-a făcut aici depășește cu puțin suma de 600.000 de lei, o sumă care nu este foarte mare, însă este foarte bine cheltuită, cu eficiență maximă. Nu ne vom opri aici, vom mai aloca și alți bani, pentru că am constatat că și conducerea de aici știe cum să folosească banii respectivi”, a menționat edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

Cele șase saloane de la Secția de Pneumatologie au fost refăcute în totalitate, personalul medical amintindu-și că aici, nu cu mult timp în urmă, încălzirea se făcea cu sobe, ceea ce reprezenta un mare pericol pentru unitate.

Potrivit Adinei Turcu, directorul spitalului, investiția în saloanele în care sunt internați pacienții cu boli pulmonare netuberculoase se ridică la suma de 195.000 de lei.

„Am cumpărat obiecte de mobilier și s-au făcut toate dotările necesare. Înainte de renovare, aceste saloane erau încălzite cu sobe pe gaz, primul pas a fost modernizarea, în sensul că s-au desființat acele sobe și acum avem centrală proprie pe toate pavilioanele, care ne asigură și căldură, dar și posibilitatea de a face economii”, a explicat Turcu.

Și farmacia spitalului a fost modernizată, directorul  menționând că investiția s-a ridicat la suma de 108.000 de lei. Unitatea spitalicească nu are probleme nici cu stocul de medicamente.

„Până acum o jumătate de an, această farmacie se încălzea cu sobe de teracotă. Ne pregătim de acreditarea NMCS și vrem să avem un grad mai mare decât data trecută, iar farmacia ar trebui să-și reia rolul de farmacie”, a mai spus Turcu.

Și sala de mese pentru personalul instituției a fost reabilitată, urmând ca aici cadrele medicale să mănânce contra cost, reprezentând o sursă de venit propriu, după cum a completat managerul.

Urmează și un proiect mai mare pentru acest spital, cel privind reabilitarea pavilioanelor 3 și 6.

„Ceea ce este foarte important este faptul că proiectul pentru reabilitarea pavilioanelor 3 și 6 sunt deja în perioada de derulare a proiectării care se termină la sfârșitul lunii decembrie. Asta înseamnă că imediat în anul 2020, în primele luni, ianuarie și februarie, se va derula licitația pentru execuție și vor putea începe lucrările de reabilitare a celor două blocuri, unul P+6, altul P+1, dar care presupun niște lucrări ample care depășesc suma de 4 milioane de euro”, a anunțat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  6745

  bun pt bolnavi

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  281

  Tot asa de „modernizat” este ca cel din spate new Filantropia ? care era ridicat in slavi de alcooluta wodkuta cum ca este precum, sau mai tare ca in Germania?

 3. #3
  Newcomer
  Data de inscriere
   16-03-2015
  Mesaje
  44

  Im ajuns sa ne bucure normalitatea… si pe asta ce nume se pune pe toate tablitele: din bunavointa lu Domn’ Ghertoiu? cum era la parc, numele lu’ Larguta pe toti peretii.
  in loc sa luam fonduri sa le facem ca noi, sau chiar sa facem unele noi, noi ne bucuram la spoieli de „campanie electorala”

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.