S-a semnat contractul de împrumut cu BERD. Banii vor fi folosiți pentru...

S-a semnat contractul de împrumut cu BERD. Banii vor fi folosiți pentru autobuze și pentru reabilitarea unor clădiri

1,650
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractul de împrumut în valoare de 15.000.000 de euro pentru achiziționarea de autobuze cu nivel scăzut de emisii și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice a fost semnat, marți, la Londra, de către primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, administratorul public, Sorin Manda și directorul BERD pentru infrastructură municipală și de mediu, Susan Goeransson.       

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, în perioada imediat următoare, se vor demara procedurile pentru a achiziționa un număr de până la 40 autobuze Euro 6, pentru reabilitarea celor două clădiri în care funcționează Primăria Craiova – fostul Hotel Palace și sediul central, precum și pentru reabilitarea mai multor corpuri ale unor instituții de învățământ: Școala Generală Sfântul Gheorghe, Grădinița Pinocchio, Grădinița Castelul Fermecat, Grădinița Paradisul Copiilor, Școala Gimnazială Ion Creangă și Colegiul Național Nicolae Titulescu.

Susan Goeransson, directorul BERD pentru infrastructură municipală și de mediu, a declarat, cu ocazia semnării documentației, că municipiul Craiova este primul oraș care s-a alăturat Programului pentru Orașe Verzi.

„Municipiul Craiova este primul oraș din România care se alătură programului nostru pentru Orașele Verzi și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la un Plan de Acțiune în acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din Craiova”, a menționat Goeransson.

Mihail Genoiu, primarul orașului Craiova, consideră că municipiul Craiova  prin acest nou proiect cu BERD poate fi un exemplu de bune practici pentru alte orașe din România.

În cadrul acestui acord, fără a presupune alte obligații financiare din partea Primăriei Municipiului Craiova, BERD va sprijini elaborarea unui Plan de Acțiune, care va analiza posibilități de investiții în „proiecte verzi” din domeniul transportului public urban, al infrastructurii de apă și salubritate pentru îmbunătățirea mediului și a calității vieții în municipiu.

4 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7204

  Macar sa ia si ei niste autobuze de calitate nu jafuri turcesti cum a luat Fierea la Bucuresti..

 2. #2
  Afacerist
  Data de inscriere
   25-02-2006
  Mesaje
  144
  Citat Mesaj initiat de koss®
  Macar sa ia si ei niste autobuze de calitate nu jafuri turcesti cum a luat Fierea la Bucuresti..

  Cica prin Bielorusia s-ar face unele bune, mai ales ca si acolo sefu’ al mare are mustata

 3. #3
  Trancer
  Data de inscriere
   11-08-2008
  Locatie
   Крайова
  Mesaje
  487

  Sa ia tot Solaris. Aia din Cluj zic ca sunt mai bune decat Mertzanele pe care le-a luat Boc luna asta.

 4. #4
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9348

  Parerea mea este sa le ia pe cele mai ieftine , ca sa nu fie paguba prea mare .Adica atunci cand cocalarii , mancatorii de seminte , ciori coborate recent din pom , sconcsi sau alte tipuri de javre needucate sa le distruga , sa nu fie paguba prea mare . Dupa ce legile or sa fie aplicate si respectate , prin amenzi usturatoare – atunci o sa fie momentul cand se pot cumpara si autobuze mai bune . In alte tari “civilizate” asa s-a procedat , sunt amenzi de sute de euro pentru orice tip de vandalism , din aceasta cauza cetatenii sunt “civilizati” . Desigur marea majoritate a calatorilor au bun simt, insa nu e suficient .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.