S-a semnat contractul privind proiectul regional de apă şi apă uzată din...

S-a semnat contractul privind proiectul regional de apă şi apă uzată din Dolj. Ministrul Finanțelor a fost la Craiova

1.284
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul pentru continuarea Masterplanului de apă şi apă uzată al judeţului Dolj, depus în urmă cu aproape doi ani în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM), în valoare de 434,6 milioane de euro, a fost semnat, marţi, la sediul Consiliului Județean Dolj din Craiova, de autorităţile judeţene şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

De acest proiect vor beneficia 23 de localități din județul Dolj, urmând să fie date hotărâri de consiliu pentru aprobarea co-finanţărilor.

În ceea ce privește sumele alocate, senatorul Claudiu Manda, prezent și el la eveniment, a precizat câți bani vor primi localitățile din Dolj. Astfel, municipiul Craiova va primi 222 milioane euro, comuna Cârcea – 8,7 milioane euro, comuna Malu Mare – 4,9 milioane euro, comuna Bucovăţ – 3,2 milioane euro, comuna Breasta – 5,5 milioane euro, comuna Gherceşti – 6,3 milioane euro, Şimnicu de Sus – 6,1 milioane euro, Maglavit – 11,3 milioane euro, municipiul Calafat – 9,8 milioane euro, Poiana Mare – 7,9 milioane euro, Dăbuleni – 8,9 milioane euro, Ostroveni – 15 milioane euro, CJ – 10,8 milioane euro. acestea sunt o parte din ccei 23 de beneficiari.

Conducta Isvarna II va traversa 16 unităţi administrativ-teritoriale din Gorj şi Dolj, pe traseul Tismana – Rovinari – Ţânţăreni – Filiaşi – Coţofenii din Faţă – Almăj – Işalniţa – Şimnicu de Sus – Craiova. Aducţiunea de apă Craiova – Isvarna II va fi realizată în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020”.

Autoritățile din Dolj apreciază faptul că acest proiect a devenit realitate.

„Practic, vom avea, în următorii ani, apă potabilă la robinet. Este un lucru extraordinar. Vorbim despre calitatea vieții și la noi. S-a aprobat acest al doilea fir de la Izvarna și, pe de altă parte, s-a aprobat și reabilitarea vechiului fir. 16 localități primesc apa de la Izvarna, iar cu cel de-al doilea fir rezolvăm câteva probleme în nordul județului, acolo unde pânza freatică a fost infestată de poluările de sonde. Astăzi este un moment foarte important pentru județul nostru”, a explicat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

„Pentru craioveni, principalul beneficiu va fi faptul că la robinete va curge efectiv apă plată. Aducțiunea de apă de izvor de la Izvarna este cea mai mare componentă a acestul proiect. Din această sumă, peste 222.000.000 euro sunt doar pentru municipiul Craiova și reprezintă extinderea rețelei de canalizare și apă pe străzile ce încă nu beneficiază încă de aceste utilități precum și aducțiunea Izvarna II”, a spus edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

La eveniment a fost prezent şi consilierul premierului pe probleme de infrastructură, fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, senatorul Claudiu Manda, parlamentari doljeni şi mai mulţi primari din Dolj.



4 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    6568

    Craiova forum are treaba cu politica?
    Nu cred

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    93
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    Craiova forum are treaba cu politica?
    Nu cred

    Ei nu…. sunt cumparati de ceva ani, scriu numai pro psd. Pana acum cativa ani criticau pesedeul, scriau nasoale de ei, dar li sa transmis sa termine cu atacurile daca nu vor sa dispara, si s-au conformat, acum sunt pro psd. Iar acum toata lumea este fericita. De multe ori la subiecte despre pesede, nici nu dau dreptul la comentarii, tocmai sa nu fie deranjati pesedeii cu comentariile rautacioase anti psd, sau injurii la adresa ciumei rosii. Nu cred ca mai exista „presa” din Craiova care sa nu fie cumparata de politrucii ciumei rosii.

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    420
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    Craiova forum are treaba cu politica?
    Nu cred

    E cum nu?! Cand vezi o stire de PSD aici este numai lauda ,fala,comentarii dezactivate..etc ect! Nu vezi cum troneaza poza aia rosie de ceva timp acolo la loc de fala? Si daca ai scris ceva urat ce nu e pe placul domniilor imediat dispare comentul! Deasta nici nu ma mai obosesc cu acest forum! Inainte cumparam si puncte,mai vindeam anumite lucruri..acum ma resum doar la citit stiri scrise si gresit de cele mai multe ori!

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    421

    Aaa..si on topic: „Pentru craioveni, principalul beneficiu va fi faptul că la robinete va curge efectiv apă plată” !! Au Doamne Doamne! De unde le scot mai oare?? Ce este cu adevarat rau este faptul ca sunt multi „inteligenti” ce si cred asta!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.