Salariații CFR amenință că opresc spontan toate trenurile din România!

Salariații CFR amenință că opresc spontan toate trenurile din România!

6,441
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CEFERIȘTII ȘI-AU PIERDUT RĂBDAREA! Salariații CFR au de gând să oprească spontan toate trenurile din România!
“Astăzi, 12 decembrie 2017, Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare Federație sindicală a ceferiștilor din România, a protestat în fața Guvernului României în cadrul acțiunii organizate de Blocul Național Sindical.
Principalele două cauze ale protestului ceferiștilor sunt subfinanțarea cronică a sectorului feroviar și amânarea repetată a adoptării Statutului Personalului Feroviar.
În ultimele luni de zile, FederațiaNațională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, reprezentantă de drept a peste 27 000 de salariați de la calea ferată, a notificat toate instituțiile cu putere de decizie pentru acest sector economic, cu privire la situația dezastruoasă în care se află astăzi calea ferată.

Rezultatul obținut în urma eforturilor de a demara un dialog constructiv a fost amputarea periculoasă a bugetului alocat pentru anul 2018  căii ferate, aspect care, în mod cert, va pune în pericol iminent de faliment acest sector economic și strategic al economiei românești si va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaților. 
Lipsa de atenție acordată apelurilor repetate, lipsa unei viziuni coerente de dezvoltare, lipsa investițiilor și ignorarea vădită a componentei sociale adiacente calculelor economice specifice activității ceferiștilor sunt cauze care, în mod cert, pe termen scurt, vor declanșa un protest spontan al salariaților de la calea ferată, protest care, concret, se va solda cu paralizarea transportului pe calea ferată, până la soluționarea echilibrată a cerințelor noastre.
Niciodată în istoria căii ferate din România subiectul alocațiilor bugetare nu a fost mai fierbinte, dialogul civilizat și instituționalizat între ceferiști și autoritățile Statului a eșuat și de această dată.” se arată într-un comunicat emis de Feredația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   23-11-2012
  Mesaje
  199

  TARE ! Sa anunti ca opresti “spontan” trenurile peste cateva zile…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.