DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,50)

Deși salariile cresc, studenții nu renunță la ideea de a părăsi țara. Salariile au crescut considerabil, ba chiar s-au triplat în ultimii opt ani. Din păcate, suntem printre ultimele țări din Europa în ceea ce priveşte salariul minim, cu puțin peste 407 euro.

„O să plec din țară temporar pentru a-mi strânge niște bani. În altă țară aș putea strânge linișită, aș avea o motivație, aș știi de ce sunt acolo. M-am gândit la Germania, Elveția pentru că este o țară liniștă. Am avut în plan și Anglia, dar m-am răzgândit pentru că mi se pare o țară fără sigurantă în sensul că poate sa-ți sară cineva la gât din diferite motive. Știu asta pentru că am văzut multe cazuri în videoclipurile de pe facebook, youtube etc. Știu mulți români nemulțumiți de Anglia. În prezent  orele mele de muncă, cele 180 de h pe lună, se pupă cu salariul. Acesta fiind minimul pe economie. Vorbesc din punctul meu de vedere, pentru că eu lucrez la un amanet. Sunt și alte locuri în România unde nu poți susține acest lucru.”, povestește o studentă de la Postliceala Charles Laugier, anul III.

Am mai regăsit alte două țări cu un salariu mai mic ca în România, acestea fiind Bulgaria și Lituania.

Cel mai mare salariu minim din Europa este în Luxemburg unde acesta ajunge la 2.000 de euro.

Tinerii nu văd un viitor bun în România și aleg să plece în țări dezvoltate și îndepărtate. „M-am gândit că ar fi o idee și să plec. Din punct de vedere al salariilor, sunt mult mai mari în alte țări, dar încă sunt nehotărâtă în această privință. Oricum cred că în România o să fie din ce în ce mai greu. Dacă ar fi să aleg o țară unde să plec, aș alege Elveția. E o țară foarte, foarte bine dezvoltată și este multă educație. Sau aș alege Barcelona pentru că îmi place mie foarte mult orașul”, a spus o studentă la Facultatea de Litere, anul II.

Datele arată că în ultimii 10 ani 3,4 milioane de români au plecat din ţară din 2007 până în 2017.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.