Salubritatea Craiova continuă lupta cu țânțarii. Se trece și la pulverizarea aeriană

Salubritatea Craiova continuă lupta cu țânțarii. Se trece și la pulverizarea aeriană

1.396
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Două etape de dezinsecție pe domeniul public, a patra și a cincea din acest an, vor avea loc în Craiova, alternativ, în perioada 1-19 iulie, prin pulverizare terestră și aeriană a substanțelor împotriva insectelor dăunătoare.

Potrivit Salubrităţii Craiova, pe parcursul a 9 zile lucrătoare,  are loc o intervenție realizată prin pulverizare terestră a insecticidelor, substanțele folosite în cadrul intervenției fiind Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății.

„Lucrătorii societății vor acționa în noaptea de 1 iulie, efectuând operațiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafață de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului). În noaptea de 2 iulie, începând cu ora 24.00, este programată dezinsecția în Parcul Nicolae Romanescu și zonele adiacente. În noaptea de 3 iulie, activitatea de dezinsecție va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord și Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tănase și de la Casa Științei și Tehnicii. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor demara intervenția în celelalte cartiere ale Craiovei în data de 4 iulie, începând cu ora 24.00, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente”, au transmis reprezentanţii Salubrităţii.

Suprafața pe care va avea loc operațiunea de combatere a insectelor dăunătoare în cadrul acestei etape este de 762,35 hectare, programul de intervenție putând fi modificat în funcție de condițiile meteologice existente.

În intervalul 6-7 iulie, va avea loc o intervenție prin pulverizare aeriană dimineața, în intervalul orar 06.00-10.00.

„Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului. Suprafața totală pe care vor fi făcute tratamentele avio-chimice este de 780 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente. Produsul folosit în cadrul acestei intervenții este Solfac Trio”, mai spun reprezentanții Salubrităţii. 

Proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiile de proprietari din municipiul Craiova, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu. 

De asemenea, potrivit prevederilor art.4 lit. d din HCL nr. 319/2009, cu modificările cu completările ulterioare, prin care a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 2.500 lei pentru persoane fizice și 1 000 – 2.500 lei pentru persoane juridice „neasigurarea condiţiilor de igienă prin operaţii de curăţenie, dezinsecţie şi deratizare a locuinţelor individuale, blocurilor de locuinţe, anexe gospodăreşti, în jurul blocurilor de locuinţe ori în jurul spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, de către proprietari, chiriaşi ori deţinătorii legali”.

5 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  202

  Daca dau cu apa chioara dau degeaba, pot sa dea si de 100 de ori. Anul asta ne-au napadit tot felul de ganganii nu doar tantari. Plus de asta au inceput sa apara si omizile de ceva vreme. Deja se vad frunzele roase din copaci.

 2. #2
  Member
  Data de inscriere
   05-04-2013
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  181

  Daaa exact fac șmecherii diluează substanțele și dau cu apa chioara sa le ramana 90% bani in buzunarul lor

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  446

  „Salubritatea Craiova continuă lupta cu țânțarii” Degeaba contiunua ca e pierduta demult! E dezastru seara!

 4. #4
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  203
  Citat Mesaj initiat de costyn0714
  E dezastru seara!

  Nu numai seara sunt si ziua, plus alte ganganii. Si da, intradevar seara este o adevarata aventura sa iesi din casa. West Nile-ul e pe noi..

 5. #5
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  204
  Citat Mesaj initiat de glezna jack
  Daaa exact fac șmecherii diluează substanțele și dau cu apa chioara sa le ramana 90% bani in buzunarul lor

  Si nu doar asta. Fac asa pentru a avea cat mai multe activitati de acest gen. Cu cat mai multe contracte de dezinsectie cu atat mai bine. Tin minte ca si pe vremea vodkutei au stropit cu avionul de 7 ori, am si numatat. Lafel ca si aia de la drumuri, le fac proaste sa se strice repede, sa aiba in continuare de munca.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.