Salubritatea ridică gratuit deșeurile reciclabile de la societățile din Craiova

Salubritatea ridică gratuit deșeurile reciclabile de la societățile din Craiova

1.376
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Firmele și instituțiile publice din Craiova vor beneficia de ridicarea deșeurilor reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, sticlă) fără niciun fel de costuri, de la 1 februarue a.c.

Măsura, aprobată în ședința Consiliului Local al Municipiului Craiova din această săptămână, este menită, potrivit reprezentanților SC Salubritate, să stimuleze colectarea separată a deșeurilor în scopul devierii de la depozitare a unor cantități cât mai mari.

Societatea ridică deja gratuit deșeuri reciclabile, o dată la două săptămâni, pentru abonații care locuiesc la casă, pe mai multe străzi aflate într-un program pilot de colectare selectivă. Craiovenii care locuiesc la bloc au posibilitatea de a depune deșeurile reciclabile în containerele sau modulele de colectare selectivă amplasate stradal.

În prezent, se estimează că jumătate din gunoiul care ajunge anual la depozitele ecologice din marile orașe ar fi putut fi valorificat prin reciclare. Anul trecut, în Craiova au fost colectate de la populație, agenți economici și instituții publice 5077 tone de deșeuri din hârtie, carton, plastic, metal și sticlă, cantitate care a fost predată spre valorificare (reciclare) către firme autorizate.

Pentru informații suplimentare, reprezentanții companiilor pot suna la dispeceratul SC Salubritate Craiova SRL, la numărul de telefon 0251/422.733, apelabil non stop.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.