Sărbătoarea Bujorului fără bujori

Sărbătoarea Bujorului fără bujori

6,484
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pădurea de bujori din comuna doljeană Plenița nu a avut flori anul acesta. Grindina a distrus totul.

Pădurea este unică în România şi este protejată prin lege, este arie de interes național, încă din anul 2000 şi se întinde pe o suprafață de 60 de hectare. Deşi oamenii au participat cu miile la Sărbătoarea Bujorului, florile au lipsit fiind distruse de grindină.

Nu mai sunt bujori datorită intemperiilor vremii care au avut loc acum patru cinci zile când o grindină puternică a distrus aproape totul în această minunată pădure“, a spus Mihai Calafeteanu, primarul comunei Plenița.

Oamenii care au fost la eveniment, au fost nemulțumiți că nu şi-au putut bucura ochii şi anul acesta cu bujori. „Am venit de la câteva sute de kilometri de dragul acestei sărbători, că am mai fost, dar suntem surprinşi că nu e bujorul înflorit şi nu e frumos. Trebuiau protejați de grindină, iar din câte știu rezervația din Dolj este unică în România. Este mare păcat că nu am mai avut ce să admirăm“, a spus Maria Turcu.

Sărbătoarea Bujorului este celebrată în fiecare an, în localitatea Plenița.

3 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   16-10-2005
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  154

  Anul trecut au fost vandalizate de imbecili,ca asa e romanul,HOT de meserie,anul asta din fericire nu au mai avut ce sa fure.Vai de noi!!!

 2. #2
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7050

  Pai daca s-au ras padurile muntilor Romaniei e si normal ca s-a schimbat clima si vremea este mult mai extrema… sa mai taie la paduri..

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   23-11-2012
  Mesaje
  199

  Pacat de calamitatea care a distrus bujorii… dar interesant este faptul ca nu s-a mediatizat inainte de sarbatoare sa nu pui pe drumuri atatia oameni…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.