Șase proiecte de antreprenoriat social, susținute de Ford

Șase proiecte de antreprenoriat social, susținute de Ford

1.143
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Șase proiecte de antreprenoriat social vor fi finanţate de Compania Ford Motor Company Fund, programele urmând a se derula în cadrul Centrului de Resurse şi Angajament Ford din Craiova (CRAF), structură inaugurată în toamna anului trecut.

Cele şase proiecte vin în completarea altor trei care deja se derulează, suma alocată de această dată  fiind cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de dolari.

Proiectele la care vor lucra, pe lângă cei aflați deja la CRAF, alți 35 de studenți, au obiective diferite, atingând mai multe domenii de activitate.

„AgeleSS – Shoes, Sneakers and More”, care presupune  recondiţionarea pantofilor vechi pentru a produce încălţăminte accesibilă, reducând în acelaşi timp impactul negativ pe care milioane de perechi de pantofi îl au asupra mediului în fiecare an.

„ASKS – Academy of Science, Knowledge and Skills”, proiect ce  încurajează din ce în ce mai mulţi tineri să se apropie de Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie şi Matematică prin workshop-uri dedicate, o tabără de vară şi legături cu business-uri locale care asigură experienţă reală pentru participanţi.

„GRENA – Green Nature for Healthy Life”, proiect ce are ca obiectiv construcţia unor sere care vor îmbunătăţi recoltele, dezvoltarea unor noi varietăţi de plante care sunt adaptabile la schimbările climatice, sprijinirea fermierilor mici şi înfiinţarea unor workshop-uri dedicate unui stil de viaţă sănătos pentru tineri.

„H4H – Human for Human”, un centru de reabilitare care va acoperi mai multe zone de interes medical, oferind acces îmbunătăţit la informaţii şi sfaturi profesioniste, terapie fizică, logopedie, educaţie psiho-socială, sprijinind dezvoltarea personală a tinerilor.

„NAO”, care este un program inovator software dedicat roboţilor NAO care va asigura implicarea interactivă şi emoţională a copiilor diagnosticaţi cu autism în timpul sesiunilor de terapie.

„MarCo”, acesta fiind o afacere dedicată zonei de marketing şi comunicare care va sprijini ONG-urile concentrate pe binele comunităţii şi întreprinderile sociale CRAF care au nevoie de ajutor în zona comunicării. Studenţii vor putea să câştige experienţă foarte valoroasă la nivel practic.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.