DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul Școlar pentru Incluziune Școlară „Sf. Vasile” Craiova găzduiește, în perioada 24-30 noiembrie, prima activitate de învățare și formare din cadrul proiectului ONE MISSION, ONE  VISION, ONE FOCUS Nr. 2019-1-RO01-KA229-063085_1 finanțat de Comisia Europeană prin Programului Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate strategice în domeniul școlar KA229 – proiecte de schimb interșcolar .

Potrivit reprezentanților instituției gazdă, cu această ocazie,  fiecare unitate parteneră din România, Republica Macedonia de Nord, Italia, Turcia, Polonia și Slovacia va prezenta modul cum se realizează incluziunea elevilor cu dizabilități în țările lor, iar în deschidere, trupa de teatru de păpuși a școlii din Craiova, formată din elevi surzi și cu tulburări din spectrul autist va prezenta un scurt moment artistic.

Proiectul își propune crearea unei rețele internaționale de cooperare, asistență  și schimb de experiență pentru profesori și părinți, perfecționarea  cadrelor didactice în domeniul psihopedagogiei speciale pentru a sprijini dezvoltarea și incluziunea  elevilor cu nevoi educaționale speciale prin instrumente suplimentare în domeniile predării diferențiate în special in categoria  tulburărilor de  spectru autist, deficit de atenție, dizabilități comportamentale, socio-emoționale și tulburari de învățare: dislexie, disgrafie, discalculie.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.