SCJU Craiova, fără aviz de securitate la incendiu. Care este situația spitalelor...

SCJU Craiova, fără aviz de securitate la incendiu. Care este situația spitalelor din județ

2.266
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a fost amendat, la începutul acestui an, din cauza lipsei avizelor de securitate la incendiu, reprezentanții ISU Dolj comunicând, marți, o situație a tuturor unităților sanitare din județ.

Potrivit ISU Dolj, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova are șapte corpuri de clădire, pentru care au fost emise: două autorizații de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire; trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire; un corp de clădire nu necesită aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale și nestructurale care au presupus obținerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancționată contravențional conform prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Dolj.

Valoarea sancțiunii aplicate a fost de 25.000 de lei.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare șase clădiri, cinci în municipiul Craiova și o clădire în localitatea Melinești, pentru care au fost emise cinci autorizații de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.

Spitalul Municipal „Filantropia” Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care au fost emise două autorizații de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Spitalul Municipal Calafat are în administrare trei clădiri, care nu au suferit lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalații de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu pentru care s-a obținut autorizația de securitate la incendiu, certificând buna funcționare a acesteia.

Spitalul Municipal ”Profesor Doctor Irinel Popescu” Băilești are în administrare șapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitării autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

Spitalul Orășenesc Segarcea are în administrare două clădiri, pentru care s-a obținut un aviz de securitate la incendiu pentru un corp de clădire iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiții care impun obținerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

Spitalul Orășenesc ”Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizații de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcțiune și faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.

Spitalul Filișanilor (Spitalul Orășenesc Filiași) are în administrare șase clădiri, care de la data punerii în funcțiune nu au suferit lucrări structurale de investiții care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind astfel necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu.

Reprezentanții ISU Dolj vor relua verificările, începând de astăzi, urmând a fi întocmită o nouă situație a unităților medicale.



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    476

    „fără aviz de securitate la incendiu”…pai mall-ul,primaria,prefectura,etc si etc toate functioneaza fara aviz de securitate la incendiu! Iar noi ca oameni normali daca vrem sa ne deschidem o afacere murim ingropati in hartogaraie inainte de a o deschide ca fara aviz nu ai cum! Intri in faliment din prima luna la cate amenzi o sa-ti iei!

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9554

    Oricum te fugaresc localii de cum iesi din casa sa vada daca porti masca in aer liber ceea ce e o ineptie marca guwernului incompetent .Sunt disperati , i-am vazut , se urca si in autobuze , prin surprindere , poate , poate prind pe cineva fara masca sa-i dea amenda …Stat politienesc condus de un dictator fascist ! Tragedia de la Neamt nu este o intamplare , asa fac fascistii , gazeaza si dau foc ! [h]dry/dry_013[/h]

    Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.