Se amână dublarea alocațiilor pentru copii. „Vom vedea cum evoluează economia”

Se amână dublarea alocațiilor pentru copii. „Vom vedea cum evoluează economia”

14.738
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că guvernul va adopta în ședința de joi o ordonanță de urgență pentru a amâna termenul de intrare în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Prorogarea va fi până la data primei rectificări bugetare, după 1 iulie.

Ludovic Orban a anunțat că va fi luată o decizie în acest sens în funcție de cum va evolua economia.

„Vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment când vom putea face rectificarea: după 1 iulie. (…) După primele 6 luni ale anului vom vedea cum evoluează economia. Vom crește alocațiilor cu cât ne permit resursele. Vom crește alocațiile, cum le vom crește, vom vedea”, a spus Orban.

Măsura dublării alocațiilor nu va putea fi aplicată imediat, dar în câteva luni Guvernul va găsi resurse, a susținut miercuri președintele Klaus Iohannis, care cu o zi în urmă a promulgat această lege inițiată de PSD. El a susținut că a promulgat actul normativ pentru că este „în regulă”, dar problema care trebuie rezolvată ține de bugetul de stat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.