Se dau „bani de liceu” și anul acesta

Se dau „bani de liceu” și anul acesta

2.630
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Elevii doljeni interesați de programul „Bani de liceu” vor depune cereri în acest sens, în perioada 15-25 septembrie, sprijinul financiar fiind de 250 de lei/lunar. 

Potrivit ISJ Dolj, imediat după ce vor fi înregistrate cererile, comisiile special formate la nivelul liceelor din judeţul Dolj vor demara anchetele sociale pentru acordarea bursei „Bani de Liceu”, verificările fiind programate pentru perioada 26 septembrie-15 octombrie.

Lista beneficiarilor va fi făcută publică în data de 17 octombrie. Contestații se pot face în intervalul 18-21 octombrie, răspunsul final fiind  dat pe 25 octombrie.

Elevii vor beneficia de ajutorul financiar, în valoare de 250 de lei/lună, atâta timp cât nu vor acumula mai mult de 20 de absenţe şi nu vor avea media scăzută la purtare. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei.

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.