Se desființează Piața Chiriac din Craiova

Se desființează Piața Chiriac din Craiova

3.210
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii municipali craioveni au decis, în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, să demoleze construcțiile existente în Piața Chiriac din Craiova și aici să construiască o clădire în care vor funcționa mai multe direcții și servicii aflate în subordinea Primăriei Craiova.

Comercianții care își desfășurau activitatea în Piața Chiriac din Craiova au fost mutați în incinta târgului de săptămână de pe strada Râului, motiv pentru care, a precizat edilul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, spațiul respectiv poate fi folosit în alt scop.

„Acolo nu mai funcționează piața. Personal, am fost cel care aș fi vrut ca această piață să fie revitalizată. După ce a fost închisă și toți comercinații au fost mutați în târgul care era pe Caracal, s-a redeschis pentru cei care au vrut să își vândă marfa aici. Când s-a deschis târgul de pe Râului, toți au plecat acolo și astfel Piața Chiriac nu a mai avut comercianți. Ea a devenit nefuncțională, nu din cauza faptului că SC Piețe și Târguri dorește să o țină nefuncțională, ci din cauza faptului că toți comercianții au optat pentru târgul din Romanești. Am avut o discuție de eficientizare a comasării serviciilor publice într-o clădire comună. Mă refer la Direcția de Taxe și Impozite care de ani de zile își derulează activitatea într-un sediu impropriu, la Piața Centrală. Mai avem în vizor și clădirea în care funcționează Evidența Populației și să nu mai vorbim de faptul că și Casa Căsătoriilor va trebui eliberată cât de curând pentru că începe reabilitarea clădirii monument istoric. Există o idee de comasare a acestor servicii într-o clădire pe care să o ridicăm pe acest teren. Vom vedea”, a explicat Genoiu.

Comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Chiriac s-au mutat, din martie anul trecut, în Târgul Municipal din cartierul 1 Mai. Piaţa Chiriac a fost a treia piaţă a Craiovei, după pieţele Elca şi Marşeu.

2 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7297

  Pacat.. ma duceam cand eram mic pe acolo sa iau produse de la „rusi”

 2. #2
  Dim
  Addicted!
  Data de inscriere
   15-05-2008
  Mesaje
  1784

  Elca sau Piața Veche, încă mai are câteva magazine alimentare și aprozare, sper că se va găsi o soluție pentru renovarea a cel puțin 2 din cele 4 corpuri de clădire din perimetrul ei.

  Piața Marșeu a fost demolată pentru a face loc Teatrului Național și Pieței Shakespeare.

  Piața Chiriac are propusă soarta de mai sus.

  Nu știu dacă amplasamentul este potrivit pentru acele oficii. Știu că exista și propunerea ca fostul sediu Bancpost din Strada Frații Buzești (centrul vechi) să fie cumpărat de Primăria Craiova și să devină sediul Taxelor Publice.
  Cred că ar fi de dorit ca mai multe clădiri din perimetrul central să fie administrate de primărie, să le fie renovată fațada pentru a se potrivi zonei și să primească funcțiile enumerate în articol. Un alt avantaj ar fi că aceste clădiri se află destul de aproape de Sediul Finanțelor Publice de pe str. Mitropolit Firmilian și de parcarea de la Teatru.

  Și vechea casă a căsătoriilor din strada Eugeniu Carada colț cu Arieș are nevoie de renovare și ar putea să primească din nou vechea destinație.
  Și jumătate din Casa Studenților, clădirea de secol XIX, a fost retrocedată mai mult sau mai puțin „potrivit” și se ruinează.

  .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.