DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat joi că a autorizat la plată ajutorul de minimis aferent programului de susţinere a producţiei de plante aromatice, pe lista beneficiarilor aflându-se și doi doljeni. 

Potrivit APIA, suma totală autorizată la plată este de 1.012.502,92 lei și se acordă de la bugetul de stat pentru un număr de 50 de beneficiari eligibili.

În județul Dolj, doi fermieri primesc bani pentru culturi de muștar.

Conform Direcției pentru Agricultură Dolj, unul dintre fermieri a avut plantații în Radovan și Întorsura și cel de-al doilea în Dăbuleni.

„La nivelul judetului Dolj sunt înscrisi doi fermieri cu o suprafață totală de 257,56 ha de muștar”, au precizat reprezentanții Direcției pentru Agricultură Dolj.

Sprijinul financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprimă sub forma unei subvenții, iar valoarea/suprafață a ajutorului care se acordă beneficiarilor este următoarea: 2.600 /ha, dar nu mai puțin de minimum 0,5 ha pentru busuioc; 3.400/ha, dar nu mai puțin de minimum 0,5 ha pentru cimbru; 100 /ha pentru coriandru; 200 /ha pentru fenicul și 150 /ha pentru muștar.

Din numărul total de 88 de cereri depuse, 8 beneficiari şi-au retras cererea de înscriere în programul de minimis, 30 de beneficiari au fost respinşi în urma verificărilor privind respectarea condiţiilor de eligibilitate, iar 50 de beneficiari eligibili au fost autorizaţi la plată.

Valoarea ajutorului de minimis se acordă beneficiarilor proporțional cu suprafața efectiv cultivată și este exprimată în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.