Se modifică regulile în Centrul Vechi. Mașinile parcate în zona pietonală vor...

Se modifică regulile în Centrul Vechi. Mașinile parcate în zona pietonală vor fi ridicate

10.083
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cu toate că străzile din Centrul Vechi au devenit preponderent pietonale, circulaţia rutieră este permisă ocazional pentru aprovizionare, curăţenie şi întreţinere a domeniului public, pentru rezidenţi şi în situaţiile de urgenţă. Accesul şi parcarea autovehiculelor rezidenţilor este permisă, pe amplasamentele special amenajate, în parcările de incintă existente. Numai că șoferii nu țin cont și parchează pe unde apucă. Ca atare, Executivul vrea înăsprirea Regulamentului de funcţionare şi acces în Centrul Istoric al Municipiului Craiova în sensul că introduce și sancțiuni pentru cei care nu-l respectă.

Consilierii locali votează joi, în cadrul ședinței ordinare, dacă sunt sau nu de acord cu completarea Regulamentului mai-sus menționat, așa încât șoferii indisciplinați să fie sancționați. Asta în condițiile în care normele Regulamentului nu prevedeau și sancțiuni pentru cei care nu îl respectă.

Modificarea Regulamentului de funcţionare şi acces în Centrul Istoric al Municipiului Craiova a fost cerută în repetate rânduri de reprezentanții Poliției Locale, care ”sesizează faptul că întâmpină dificultăţi în aplicarea de măsuri în cazul autovehiculelor ce staţionează in alte locuri decât cele prevăzute expres şi ţinând cont de faptul că în Regulament nu există sancţiuni pentru astfel de situaţii”, după cum se arată în Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre. Astfel, ”se impune modificarea acestui regulament, în sensul instituirii unor sancţiuni contravenţionale principale şi complementare”.

”Această modificare este impusă şi de faptul că art. 142 şi art. 143 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, aprobat prin HG nr. 1391/2006, nu reglementează în mod expres oprirea şi staţionarea vehiculelor în zonele preponderent pietonale. În conformitate cu prevederile art.2, alin. (2) din OG nr. 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul juridic al contravenţiilor, «prin hotarâri ale autorităţilor administraţiei publice locale sau judeţene se stabilesc şi se sancţionează contravenţii în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuţii prin lege, în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenţii prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului». Totodată, Hotărârea Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, prevede că serviciul public de ridicare a vehiculelor se organizează şi se desfăşoară de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală”, își argumentează municipalitatea decizia de modificare a regulamentului.

Astfel, spre aprobarea Consiliului Local al municipiului Craiova va fi supusă modificarea, prin completare, a Regulamentului de funcţionare şi acces în Centrul Istoric al Municipiului Craiova, aprobat prin HCL nr. 211/2015, astfel:

1. Art. 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:

”Se interzice staţionarea/parcarea autovehiculelor pe zonele pietonale, sau in alte locuri decât cele cu destinaţie de parcare (excepţie făcând cele pentru aprovizionare, în condiţiile prezentului Regulament)”;

2. Art. 23 se modifică prin completare, în sensul că se introduce litera f) cu următorul cuprins: f) „Parcarea /staţionarea autovehiculelor în alte locuri decât amplasamentele ce au destinaţie specială de parcare”;

3. Art. 27 se modifică prin completare, în sensul că se introduce alin (3) cu următorul cuprins: (3) „Operaţiunile de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate şi parcate neregulamentar se vor efectua de către R.A.T. S.R.L., conform prevederilor HCL nr. 130/2017”.



5 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    459

    Încă aștept momentul în care nici un autovehicul nu va mai avea voie în centru. De la Universitate până la Carol să fie tot acel bulevard închis.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1668

    Foarte bine !!! Si asa sunt eu si inca… maxim 20 de prosti care folosim Parcarea Subterana la orele de maxima aglomeratie…”Soferii Olteni” Prefera sa se blocheze ca idiotii si sa le lase de-am pLa…In loc sa o lase in parcare speciala monitorizata video pt 3-5 lei sau 500m de mers pe jos !!!

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-02-2017
    Mesaje
    2

    Venom, de ce sa merg pe jos, cand de-aia mi-am luat masina? Asa nu vin dracu pe jos de acasa? inca 1000m, ce mai sunt? Platim vignete anual, ca sa ce? Ca sa las masina departe de unde am treaba, sa ma topesc de cald sau sa inghet de frig pana la serviciu. Eu stau la casa, deci nu folosesc domeniul public pentru a parca. Vreau loc de parcare la locul de munca. Nu e ok sa ne multumim cu acea parcare subterana, in centru sunt f multi oameni care muncesc 8h pe zi, 5 zile pe saptamana. Acea parcare subterana e pt cei care se duc si isi cumpara o inghetata sau merg la un film, 1-2h odata pe saptamana. Nu pentru noi, care zilnic suntem parcati in centru.

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     22-11-2006
    Mesaje
    121

    Lucrurile sunt simple, e dat HCL ori il respecti ori te amendeaza/ridica masina.

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-02-2017
    Mesaje
    2

    HCL nu e lege, apropo, e doar un HCL

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.