Se semnează contractele pentru primele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Pitești

Se semnează contractele pentru primele două tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Pitești

2.597
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractele pentru construirea celor două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Pitești au fost semnate luni, la Craiova, de către Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), 58 de kilometri de șosea urmând a fi construți dintr-un total de 121 de kilometri cât prevede întregul proiect.

Conform contractelor, primele două tronsoane sunt încredinţate firmelor Trevio Scavi (Italia) – 17,7 kilometri şi respectiv asocierii de firme româneşti SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL – 39,85 kilometri.

Potrivit informării CNAIR, primul tronson are ca punct de pornire desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final interferenţa cu judeţul Olt, urmând a traversa localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, pentru a face joncţiunea cu tronsonul doi, care la rândul său traversează localităţile, Balş, Bîrza, Piatra-Olt, Slătioara, Milcov, Valea Mare.

Primul tronson va avea o lungime de 17 kilometri și o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA, iar cel de-al doilea are o valoare estimată a contractului, fără TVA, de 671,388,626.66 lei.

Durata contractului este de 96 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti va avea o lungime de 121 de kilometri, având o valoare estimată de 3,7 miliarde euro, fără TVA.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4751

  SA O VEDEM SI PE ASTA.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.