DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe tronsonul I al Drumului Județean 561A, cel mai lung drum din rețeaua gestionată de CJ Dolj, sunt zone unde au fost finalizate lucrările privind structura șoselei și a fost demarată asfaltarea. 

Se lucrează în acest sens între localitățile Giurgița și Băilești, spun reprezentanții CJ Dolj.

„Se lucrează atât în extravilanul localităților, cât și în intravilan, asigurându-se astfel continuitatea covorului asfaltic între comuna Giurgița și orașul Băilești. În total, peste 5000 de tone de mixtură asfaltică se vor turna pe porțiunile de drum în lucru”, a explicat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean (DJ) 561A Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi au demarat în anul 2020, investiția fiind cu fonduri europene obținute de Consiliul Județean Dolj.

Acest proiect a fost împărțit în două loturi, scoase separat la licitaţie. Tronsonul I pleacă de la Giurgița la Moțăței, celălalt de la Moțăței (intersecție cu DN 56) până la limita de județ.

Reabilitarea și modernizarea primului tronson are o valoare totală 85.832.169,84 lei (fără TVA), lucrările fiind executate de asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA.

Pentru cel de-al doilea tronson, contractul a fost atribuit asocierii Strade Bauunternehmung SRL (Craiova) – Panadria SRL (Găneasa), valoarea fiind de 78.942.719,31 lei (fără TVA).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.